sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Laatua

Isäni ja hänen vaimokkeensa, virallisilta nimikkeiltään Pappa ja Kalkkuna (ja ei, en jaksa enää selittää tuon Kalkkuna-nimen etymologiaa; jos jompikumpi niistä puolestatoista lukijasta, jotka täällä kerran vuodessa piipahtavat, ei taustoja vielä tiedä, niin mainittakoon vain sen verran, että ei se loukkaus ole vaikka saattaa siltä kuulostaakin) viettivät viikonlopun luonamme. Olipa kerrassaan onnistunut viikonloppu!

Pappa tapaa ainoaa lapsenlastaan ihan syntisen harvoin, muutaman hassun kerran vuodessa. Tämä ei tosiaankaan johdu kiintymyksen puutteesta - päin vastoin, minä olen aina ollut varsinainen isin tyttö eikä missään tapauksessa ole epäilystäkään siitä, etteikö myös poikani olisi papalleen mittaamattoman tärkeä - sitä välimatkaa vain on niin monta sataa kilometriä, yhtä monta molempiin suuntiin, ja taidamme isin kanssa olla hyvä osoitus siitä, että myös saamattomuus on periytyvä ominaisuus...

Nämä vierailut siis ovat kaikin puolin harvinaista herkkua. Ja onneksi ne tätä nykyä useimmiten ovatkin juuri sitä, herkkua. Aikaisemmin poika ikävästi vierasti harvoin näkemäänsä pappaa, mutta nyt hän osaa jo muistaa ja innolla odottaa tapaamisia. Nytkin poitsu kieppui papan ja Kalkkunan jaloissa siitä hetkestä, kun nämä ovesta sisään pääsivät, esitteli suunnilleen joka ainoan lelunsa (ja niitähän ei ihan vähän ole), kiikutti kirjoja luettavaksi, soitti levyjään, selitti valokuvista jne. Painelipa poika tärkeänä papan kanssa saunaankin ja pitikin siellä sitten melkoista jöötä, selitti kärsivällisesti kaikki Meidän Saunasäännöt, joita pappa ei tietenkään voinut tietää... Minun sydämeni lauloi onnen aariaa seuratessani, kuinka pappa ja lapsenlapsi silminnähden nauttivat toistensa seurasta. Tämä on sitä kuuluisaa laatuaikaa!!!

Niin mukavaa oli lapsenlapsen kanssa touhustelu, että pappa ja Kalkkuna melkein jo ehtivät unohtaa, mitä varten oikeastaan tänne tulivatkaan: lauantaina kävimme katsomassa Riverdance-shown. Minä lähdin mukaan vähän sellaisella asenteella, että mennään nyt vanhuksia paimentamaan, vaikkei se ihan minun juttuni varmaan olekaan - mutta kyllä minä sitten loppujen lopuksi ihan aidosti itsekin nautin siitä esityksestä. Hyvä show on hyvä show, livenä varsinkin väistämättä vaikuttava kokemus.

Viikonloppu on siis ollut kaiken kaikkiaan ihan silkkaa ykkösluokkaa. Onnistuin jopa luovimaan työaikatauluni niin, että viikonlopulle jäi vain yksi pieni tehtävä, jonka ehdin huitaista ihan ohimennen eilen. Tänään ehdin siis ottaa oikein päiväunetkin, voi pojat mitä luksusta! Iltapäivällä kävimme kavereiden luona kahvilla ja kierrätimme heille kelpo kassillisen pojan pieneksi jääneitä vaatteita - huippua sekin. Ja illalla alkoi vielä sadella luntakin - laatusää, oi jos vihdoin saataisiin se ihka oikea talvi!

Joten enpä tänään taida viitsiä rutkuttaa mistään. Laatuviikkoa odotellessa...

4 kommenttia:

kölli kirjoitti...

Sattuman oikusta löysin tämän blogin. Kyllä aika rientää, vasta lueskelin kun teit raskaustestin. Ja nyt teillä on iso ja reipas -ja viisas pieni miehenalku!

Toivottavasti vuosi 2008 tuo tullessaan onnellisia hetkiä!

Juliet kirjoitti...

Mä lienen sitten toinen niistä lukijoista :D Aina kun muistan käydä. Edelleen kirjoitustyylisi on valloittava, blogiympäristö vaan tappaa jostain syystä kaikki (mahdolliset) pienimmätkin kommentinrippeet... Mutta mulla onkin asenneongelma blogien kanssa ;)

Hyvää uutta vuotta kuitenkin!

Careliana kirjoitti...

Kölli, voi vautsivau! Huisaa, että vielä muistat. Tietysti jäi vähän kutkuttamaan, millaisesta sattuman oikusta oikein olet tänne osunut... (en ole utelo mutta kuitenkin)

Ja Julle, on minullakin asenneongelma blogien kanssa. Mutta kirjoittamisen tarve on vielä sitäkin suurempi, ja onhan tämä nyt sitten ikään kuin ikioma yksiö, johon opettelen pikkuhiljaa kotiutumaan sen sijaan, että yhtenään muuttaisin kimpsujani ja kampsujani virtuaalikodista toiseen... Ihanaa kuitenkin, että aina vain jaksat sinäkin seurana kulkea!

kölli kirjoitti...

tuolta "palstalta" vahingossa bongasin kirjoituksesi ja linkin tänne.
Meidän maailmaa voikin siellä seurata nimim. katis (: