tiistai 27. heinäkuuta 2010

Teemalaulu

Olen tänä kesänä saanut harjoittaa itsetutkiskelua ihan koko rahalla. Olen ollut hämmentynyt, järkyttynyt, ahdistunut, vihainen, surullinen ja vielä vähän hämmentyneempi - mielentiloja, joiden luulin (uskoin, toivoin) jääneen teini-ikään. Mutta oppia ikä kaikki, näköjään myös itsensä etsimisen osalta. Tiedä häntä, tuleeko sitä lopullista oivallusta sen suhteen ikinä, mutta ainahan sitä matkan varrelta jotain pientä ja mielenkiintoista löytyy.

Nyt on löytynyt laulu, jonka olen päättänyt ottaa teemalaulukseni. Parilla disclaimerilla:

Ensinnäkin tämä edustaa sellaista musiikkityyliä, jota en yleensä kuuntele saati fanita. Minuun kolahtaa musiikki, jossa on asennetta, sitä munaa ja meisseliä, kuten sanonta kuuluu - tällainen purkkapoppiosasto menee sujuvasti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mitenkään erityisemmin matkalla ärsyttämättä mutta myöskään mieleen painumatta. Tämä nyt kuitenkin on painunut mieleeni jumpasta. Mistä pääsemmekin siihen toiseen disclaimeriin:

Jumppamusiikki on yleensä huolellisesti harkittua, suorastaan laskelmoitua, ja toimiikin hyvin - jumppamusiikkina, ja vain ja ainoastaan jumppamusiikkina. Onhan niissä ohjelmissa joskus ihan oikeastikin hyviä biisejä (sitä muna ja meisseli -osastoa), mikä on oikeastaan vähän ärsyttävääkin.On kiusallista, kun jossain julkisella paikalla kuulee jumppabiisin ja tuntee pakottavaa tarvetta ruveta tekemään sitä koreografiaa -sillä kun kolme kuukautta kaksi kertaa viikossa jauhaa sitä samaa ohjelmaa, se tulee armotta aika tutuksi. Biiseineen. Jotka menevät siitä sitten vähän piloille.

Mutta tämän biisin kohdalla on siis tapahtunut tavallaan päin vastoin, se on muuttunut jumppatuttavuudesta myös siviiliseuraksi. Tosin sitten voidaan tietysti vielä miettiä, että jos jumpan aikana pystyy erittäin syvällisesti perehtymään laulun sanomaan ja analysoimaan sitä suhteessa omaan elämäänsä, olisikohan syytä kasata vähän lisää sitä rautaa - tai oikeammin vedellä täytettyä muovia - niskaan..? Niin tai näin, tässä se nyt olisi, minun teemalauluni:

This is who I am

Ja siltä varalta, että joku ei jaksa biisiä kuunnella tai sanoja analysoida, pelkkä teksti löytyy esim. täältä.

Nih. Ha!

Ei kommentteja: