sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lähtö lähellä

Meillä käytiin syksymmällä suunnilleen seuraavanlainen ajatuksenvaihto:

- Tällä kertaa täytyy varmaan talvilomamatka ajoittaa koulujen hiihtolomaan, kun eskari on varmaan silloin kiinni.
- Jep. Voishan sitä harkita sellaistakin, että tehtäisiinkin se perhematka talvilomalla ja käytäisiin sitten kesällä kahdestaan jossain kaupunkilomalla.
- Niin, eihän meillä mitään ihan must-aurinkolomakohteita olekaan enää näkemättä, ihan hyvin voitaisiin mennä hiihtolomalla vaikka johonkin Kanarialle koko perhe.
- Mutta onkohan Kanarialla kuitenkaan tarpeeksi lämmintä vielä silloin? Kun tuon jässikän kanssa kyllä pitää olla sellainen kohde, missä voi asua viikon uima-altaassa. Muistelen, että kun olen lapsena käynyt siellä joskus tammi-helmikuussa, ei uima-altaaseen ole uskaltanut juuri varvastaan kastaa, kun ei ne yleensä lämmitä niitä.
- Voi se kyllä olla ettei ihan vielä kannata tosiaan talvella Kanarialle viedä tuota pikkukaveria, ehkä sitten parin vuoden päästä kun sen kanssa voi touhuta muutakin kuin vesileikkejä.
- Mälsää kyllä, ei kai tähän aikaan vuodesta sitten kuitenkaan sellaisia ihan varsinaisia rantalomakohteita ole kuin Kaakkois-Aasiassa tai sitten Etelä-Amerikassa. Ei me niin kauas vielä jakseta ton kanssa mennä.
- Juuei. Eli jospas sittenkin mennään kahdestaan talvella ja perhematkalle kesällä.

[Välissä muutama päivä matkaesitteiden selailua ja vaihtoehtojen makustelua.]

- Pitäiskö harkita Meksikoa? Siellä olis ihan ookoolta vaikuttavia all inclusiveja.
- Mjoo... kai maar se on paras noista vaihtoehdoista. Tosin onko se nyt niin erilainen kuin se Dominikaaninen tasavalta (missä olimme kuutisen vuotta sitten, toim. huom.)? Ja onkohan siellä kamalasti lihavia amerikkalaisturisteja lihavine lompakoineen ja hintataso sitten sen mukainen? Mutta mjoo, olishan se varmasti ihan rentouttavaa lojua viikko aivot narikassa, vaikka sitten siellä...

[Välissä muutama päivä ajatuksen sulattelua.]

- Tiedätkö, mä kyllä rupesin miettimään. Jos katsoo, mitä maksaisi viikko all inclusivessa Meksikossa, ja sitten vertaa siihen, mitä maksaisi reittilento Shanghaihin ja hotelli päälle, niin siinä jäis kyllä aika monta sataa euroa vielä syömiseen ja shoppailuun siellä Kiinassa. Shanghai on kuulemma tosi mielenkiintoinen kaupunki, ja sinnehän menee Finnairin suora reittilento.
- Totta kyllä tuo hintajuttu! Mutta miten minusta se Shanghai vain vaikuttaa jotenkin... no en tiedä... varmaan se on tosi mielenkiintoinen ja aidosti kiinalainen paikka, mutta miten minulle tulee väkisinkin sellainen mielikuva että siellä on lähinnä julmetusti harmaita pilvenpiirtäjiä ja julmetusti kiinalaisia joka paikassa. Siis kun minun lapsuudessa se oli ihan klassinen tietokilpailuknoppi, että mikä on maailman väkirikkain kaupunki - Shanghai. Mutta joo, varmaan se on vähintäänkin harkitsemisen arvoinen paikka.

[Hetken kuluttua syttyy lamppu.]

- Ei mutta hei kuule! Tuli mieleen kun kaveri on laittanut Facebookiin kuvia Hongkongin-matkoiltaan, sillähän asuu jotain sukulaisia siellä, se on käynyt siellä useasti. Ainakin niiden kuvien perusteella se vaikuttais tosi kiehtovalta paikalta, olis hienoo kaupunkimaisemaa, ja tiedätkö, siellä on pandojakin! Minä kyllä tahtoisin nähdä pandoja!
- Mjoo sinnekin muuten menee suora reittilento...

[Muutama hetki tietokoneen naputtelua.]

- Myyty!

Kliketi klik sanoi hiiri kun lennot ja hotellin varasi.

Parin viikon päästä me lennetään Hongkongiin! Aivot narikassa makoilua ei nyt sitten ole luvassa, mutta paljon hienoja uusia kokemuksia kylläkin. Auringossa löhöämistä voidaan harrastaa sitten heinäkuussa, kun menemme koko perheen voimin Bulgariaan, sekin matka on jo varattu.

Joo, kuten appivanhemmat ovat joskus päivitelleet, me sitten jaksetaan istua lentokoneessa. Valtavat Esprit-tehtaanmyymälät, maailman suurin ulkoilmassa sijaitseva Buddha-patsas, pandat, yövalaistuksessa loistavat pilvenpiirtäjät, kaikki muutkin mageet näkymät ja kokemat, täältä tullaan!!!

Ei kommentteja: