perjantai 16. joulukuuta 2011

Löytyi kuin löytyikin!

Koristelimme joulukuusen jo tänään - tuumimme, että koska emme joulunpyhinä ole kotona, kannattaa nautiskella siitä jo etukäteen. Olimme ostaneet pienen mutta sievän kuusen paikallisen jääkiekkoseuran kautta, järkyttävään ylihintaan mutta hyvää tarkoitusta tukien. Myös hyväntekeväisyys kuuluu jouluun.

Joulukuusta koristellessa on tietenkin pakko kuunnella joululauluja. Kaivoin ihan ässänä hyllystä vielä muoveissaan olleen joululevyn, jonka olen ilmeisesti ostanut viime joulun jälkeisestä alennusmyynnistä, ja tyrkkäsin sen soittimeen. Se osoittautui oikein hyväksi, sisälsi kaikki lempijoululauluni. Ihan kaikista sovituksista ja versioista en tykännyt, mutta niiden kohdalla lauloin sitten vähän vielä kovemmalla äänellä itse päälle. Ja sitten tuli tämä:


Tässä videossa on itse asiassa juurikin se sama versio, kyseisen levyn promo. Jostain syystä juuri tämä koskettaa minua ihan erityisesti, vielä enemmän kuin siinä klassisessa elokuvassa kuultava poikasopraano tai esim. Nightwishin tulkinta. En tiedä miksi - ehkä se on sitä joulun taikaa. Nimittäin kun tämän kuulin, tuntui yhtäkkiä kuin kaikki olisi pysähtynyt. Laskin käteni rennoiksi, suljin silmäni, kuuntelin ja tunnustelin, kuinka koko olemukseni reagoi lauluun. Tasan sillä hetkellä, vihdoin, tunsin sen: joulumieli otti vallan.

Jouluun on suunnilleen viikko. Joulu on ihan kohta. Minulla on eläimellinen työruuhka ja koti huutaa edes puskutraktoritason siivousta enkä ole tehnyt lanttulaatikkoa enkä punajuurisalaattia enkä keksi, mitä miähelle vielä ostaisin lahjaksi. Mutta minulla on joulumieli.

Ja olen koristellut kuusen. Siitä tuli ihana.

Joulu on ihana asia!

Ei kommentteja: