perjantai 17. helmikuuta 2012

Ylpeys ja ennakkoluulo

Kuluneen viikon aikana sain kaksikin työtarjousta (samalta asiakkaalta, eri yhteyshenkilöiltä) saatteella "Pystyisitkö tekemään tämän, kun kaikki muut tuntuu olevan kiireisiä / Ainakin kymmenen on jo kieltäytynyt ennen sua..."

Öhh. Sidosryhmäsuhteiden perusteet, osa 1.

Tiedättehän sen tilanteen, kun ollaan tyttöporukalla viihteellä. (Kai joku vielä muistaa, millaista se on? Omat muistikuvani alkavat kyllä olla aika kaukaisia.) Ja sitten se UrpoMarkus tulee tanssiin hakemaan, tietysti sitä porukan näteintä. Joka kohteliaasti kieltäytyy. Jolloinka tämä UrpoMarkus ottaa ja kysyy sitä viereistä tai seuraavaksi näteintä porukan jäsentä. Ja sitten seuraavaa, ja seuraavaa, ja lopulta sitä viimeistäkin, että lähde hei sää nyt edes. Jepujee, mikähän on todennäköisyys, että tämä onnekas viides valinta siitä nojailemaan lähtee?

Kyllä tuo sama periaate pätee työasioissakin. Että vihjeeksi vain projektipäälliköille: Jos olet alihankkijalta palvelusta vailla ja alat olla jo suoranaisesti epätoivoinen, ei välttämättä kannata heti kättelyssä paljastaa epätoivon olevan tosiaan jo sellaisissa mitoissa, että jopa hänen puoleensa joudut kääntymään...

No ei vaan. En minä yleensä ihan näin pikkusieluinen ole. Olenhan ollut tällä alalla jo hyvän aikaa ja uskallan kyllä jo olettaa, että en minä olisi itsenäisenä ammatinharjoittajana pärjännyt jo yli kahdeksaa erittäin hyvin täystyöllistettyä vuotta, ellen tekisi työtäni vähintäänkin siedettävästi.

Juuri nyt on vain huumorintaju vähän puntiksella. Olen ihan tolkuttoman väsynyt tähän kaikkeen, työvuoriin, kotihommiin, miähen jatkuviin työmatkoihin, ekaluokkalaisen rajojen koetteluun, hermoherkkänä lattioille ruikkivaan koiraan, jumittavaan selkään, turpeaan mahaan, tähän kasvihuonetalven loputtomaan "umpijäässä takan eessä - hiki päässä kolan varressa" -ruljanssiin... no ihan kaikkeen. Olen totisesti loman tarpeessa!

No, jos kestän tämän viikon niin on seuraava, jos kestän sen...

...niin sitten onkin vähän aikaa toivottavasti edes vähän vähemmän kestettävää! Sitä odotellessa.

Ei kommentteja: