perjantai 30. marraskuuta 2012

Lumoavia lahjaideoita

Monet ovat varmaan (toivottavasti!) nähneet tämän Facebookissa niin englanniksi kuin suomeksikin kiertävän vetoomuksen:

Tässä ajatus jaettavaksi: ostetaan joululahjat pieniltä suomalaisyrityksiltä ja itse itsensä työllistäneiltä ihmisiltä. Esimerkiksi naapurilta joka myy tuotteita netissä, paikalliselta käsityöläiseltä joka tekee koruja, paikallisesta leipomosta käsintehtyjä leivonnaisia tai kaverilta jolla on pieni myyntikoju torilla. Varmistetaan, että raha menee yksityisille henkilöille eikä monikansallisille yhtiöille. Näin monille ihmisille tulee parempi joulu.

Hear hear, minä ainakin kannatan tätä ajatusta lämpimästi! Tosin olen turhan laiska kiertelemään mitään toreja tahi markkinoita, ja lisäksi minun on nolona tunnustettava, että en vain tähän ikään mennessä vieläkään ole oppinut oikein ymmärtämään kotikutoistena vaatekappaleiden hienoutta - olen mahdollisesti maailman ainoa ihminen, joka ei tykkää edes villasukista!!! Mutta sehän onkin vain hyvä asia, että edustan tässä asiassa vähemmistöä.

Ja onneksi hyviä tarkoitusperiä voi toteuttaa paatuneissakin ketjumyymäläkeskittymissä, kuten nyt maamme suurimmassa ostoskeskuksessa. Miähen käyttäessä pojan luistimia teroitettavina suutarilla minä iskin silmäni naapuriliikkeen seinustalla komeilevaan ovikoristeeseen, juuri sellaiseen, josta olen haaveillut jo kauan:

Visioin, että tuohonhan voisi kesäksi viritellä esimerkiksi jotain iloisia kuivattuja kukkasia, ja syksyllä vaihtaa ne vaikka värikkäisiin lehtiin. (Kertokaahan fiksummat, tarvitseeko niitä sitten jotenkin lakata tai jotain?) Vielä tämä ihanuus ei kylläkään oveen pääse, sillä talvikaudeksi minulla on oma kranssi. (Hmmm, olenko minä tosiaan se tyyppi, joka on uhonnut henkeen ja vereen vastustavansa kaikenlaisia koriste-esineitä? Se tyyppi on ilmeisestikin saavuttanut keski-iän...)

Kiikuttaessani löytöäni kassaa kohti havaitsin, että koko puotihan oli täynnänsä kaikkea tosi ihanaa. Innostuin ostamaan myös viehättävät, yksinkertaiset pyyhekyltit, jollaisia olin niin ikään jo pidemmän aikaa haeskellut.
Seuraavaksi silmääni sattui juuri ystävättärelleni sopiva lahjapakkaus. Pahaksi onneksi vain sen värimaailma oli pinkki, josta kyllä itse pidän kovasti mutta jota uskoisin ystävättäreni hieman vierastavan. Kysyin myyjältä, olisiko vastaavia kokonaisuuksia muissa väreissä jossain. "No jos ei oo niin tehdään", vastasi myyjä ja alkoi saman tien haalia toivomiani tavaroita kasaan. Ennen kuin huomasinkaan, ystävätärtäni varten oli paketoitu kokoelma esineitä, joista tosin vain yksi oli sama kuin alun perin ihastelemassani pakkauksessa ja muut vielä ihanampia. Ja kaikki suomalaista käsityötä. Kerrassaan lumoava paikka - ja osuvasti nimeltäänkin Lumo! (linkki puodin Facebook-sivulle, joka tuntuisi olevan sen aktiivisimmin päivittyvä viestintäkanava)

Vauhtiin päästyäni intouduin kyselemään aiheesta lisätietoa erityisen valveutuneelta kaveriltani. Sainkin sangen kattavan vinkkilistan, jonka nyt jaan teidän blogin lukijoidenkin kanssa. Olkaapa hyvät, pankaapa vinkit korvan taa ja levittäkää hyvää ja jouluista mieltä mahdollisimman laajalti!

  • Tarina-asulla on ihania vaatteita, mutta ei tällä hetkellä valitettavasti nettikauppa toiminnassa eikä nettisivuiltakaan käynyt ilmi, missä olis jälleenmyyjiä. Lappeenrannasta ainakin saa: http://www.tarina-asu.fi/
  • Ideri on myös lappeenrantalainen yritys. Sieltä saa mm. kauniita postikortteja. http://www.ideri.fi/
Ihanaa joulunodotusta!

3 kommenttia:

Hannerika kirjoitti...

Hei! Minä eilen kaupoissa kierreltyäni sain ajatuksen, että näin talvella olisi kiva saada ulko-oveen jonkinlainen kranssi. Kaupoissa näkyi vain rumia, muovihärpäkkeistä koottuja kransseja, joten ajattelin, että voisinhan tehdä vaikka itse jonkinlaisen kivan kanervakranssin. Tarkistin samantien ystävättäreiltäni, että onkohan se liian mummomainen. Hän vakuutti ettei ole. Voidaan kai me nuoremmatkin tykätä mummokransseista, voidaanhan? :)

Careliana kirjoitti...

Mummokranssi?!? *juoksee repimään koristetta irti ovesta*

Ei vaan, eivätkös kranssit ole juuri nyt kovasti muodissa? Ainakin useammassakin nuorekkaassa & trendikkäässä lehdessä (enhän minä muunlaisia luekaan) olen viime aikoina nähnyt ohjeita sellaisen tekemiseen. Joten eiku näpertämään vain, jos suinkin taitoa riittää!

Niin ja hirmusti kiitos kommentista! :)

Hannerika kirjoitti...

Joo, mummokranssi oli ehkä väärä termi, mutta siksi niitä silloin nuorempana kutsuttiin ja on oiva sana kuvaamaan, mistä on kyse. Hehe!

Niinhän ne kranssit taitavatkin olla muodissa ainakin sen perusteella, kuinka paljon niitä näkee lehdissä ja kauppojen hyllyillä.

Itse ajattelin tehdä mummokranssista vähän nuorekkaamman version ja käyttää vaikka valkoista kanervaa. =P