lauantai 17. elokuuta 2013

ABC

Ässä on eri etevä kansankynttilä, ja hänpä keksi heti näin syyskauden alkajaisiksi kiehtovan tehtävän. Meemi-intoilijana tartuin täkyyn - joka ei kylläkään edes ollut varsinaisesti meemiksi tarkoitettu - ja ryhdyin pohtimaan elämäni kirjaimia. Tällaisia hajatuksia heräsi:

A - Aamu. Aikaisemmin se oli tämän ihmisen parasta aikaa, nykyään ei niinkään. Paitsi jos sitä saa viettää pitkään ja hartaasti ja kaikessa rauhassa. Meikämamman dieselmoottorin hehkutusaika on pidentynyt iän myötä melkoisesti.
B - Body pump, body combat, body attack, body step. Mieluisia lajeja, rakas ja tärkeä harrastus, minun juttuni.
C - Chipsit eli perunalastut. Ylivoimaisesti suurin paheeni. Enää ei kyllä mene megapussia omin päin yhdeltä istumalta, mutta yritys on kova eikä harjoitusmääristä tingitä.
D - Dubai. Häämatkakohteemme ja yksi hienoimmista kokemistani paikoista.
E - Elefantti (voi elämä mikä klishee, "e niinku elefantti"). Sympaattinen eläin, jollaista olen saanut jopa syöttää ja kuurata juuriharjalla ja jollaisen kyydissä olen myös ratsastanut pariinkin otteeseen.
F - Fani. Meidän koiruus, maailman mahtavin karvaolento.

G - Gastronomia. Elämä on liian lyhyt paskan ruoan syömiseen. Katson aivan liikaa kokkiohjelmia telkkarista, vastustan eineksiä melko hysteerisesti ja jaksan vieläkin tehdä numeroa karjalanpiirakoiden oikeaoppisesta käyttötavasta.
H - Hypokondria eli luulotauti. Minä sairastan sitä. Enkä tarkoita pelkästään sitä, että päänahka alkaa kutista sillä sekunnilla, kun virtuaalipostilootaan kolahtaa koululta viesti täihavainnoista, vaan minulla on ihan sellainen virallinen F-alkuinen diagnoosi ko. taudista. Hullu mikä hullu siis. Normaaliarjessa homma pysyy kyllä hyvin hanskassa, mutta stressaavina tai muuten vaikeina aikoina ajukoppa alkaa herkästi tehdä ahdistavia temppujaan.
I -Isi. Yksi suurimmista idoleistani. Ihminen, jolla on elämänarvot kohdillaan. Toivottavasti edes jotain on tarttunut minuunkin!
J - Jalkapallo ja jääkiekko. Lajit, jotka täyttävät perheemme kalenterin sangen tehokkaasti. Jos (joskus harvoin) ei jompikumpi/molemmat perheen miespuolisista ole itse pelaamassa, istumme todennäköisesti jollain kokoonpanolla joko areenan tai television ääressä katsomassa muiden pelaamista.
K - Karjalaisuus. Tytön voi viedä pois Karjalasta, mutta karjalaisuus ei lähde sen paremmin pesemällä kuin voissa paistamallakaan. Kyllä, puhun mie-murretta - ja paljon. En osaa pitää asioita sisälläni enkä halua päästää vieraita lähtemään kodistani tyhjin vatsoin. Ja niistä piirakoista en nyt edes aloita.
L - Las Vegas. Hassunhauska, surrealistinen paikka.

M - Musiikki.  Abba sen laulaa naulan kantaan: Who can live without it, I ask in all honesty, what would life be, without a song or a dance, what are we, so I say thank you for the music, for giving it to me!
N - Nickelback. Bändi, josta yksikään itseään kunnioittava tai musiikista jotain tajuava tapaus ei voi tykätä. Yksi minun lempibändejäni.
O - Onnellisuus. Kaiken perimmäinen tavoite. Minun elämänfilosofiani on pyrkiä elämään niin, että tulen itse onnelliseksi ja teen mahdollisimman monta muutakin onnelliseksi tai en ainakaan tee ketään onnettomaksi.
P - Poika. Pahuksen penska, mahtimukula. Riipii hermoja ja pakahduttaa rakkaudesta. Tärkeintä maailmassa.
Q - Que sera, sera. Lisää elämänfilosofiaa: asiat menevät niin kuin ne menevät. Ja vaikka juuri siinä hetkessä ei siltä tuntuisikaan, niin juuri niin niiden kuuluukin mennä, koska sen mukaan sitten edetään ja eletään eteenpäin.
R - Runous. Laji, jota yritän harrastaa. Intoa on joskus enemmän ja joskus vähemmän, samoin taitoa.
S - Siivoaminen. Asia, jota en vain ole oppinut edes sietämään, saati rakastamaan. Välttämätön paha tietysti, mutta yhtään pakollisia kuvioita enempää en suostu suorittamaan. Elämä on liian lyhyt imurin ja mopin varressa tuhlattavaksi!
T - Työ. Minulle hyvin iso asia, yksi elämän tärkeimpiä tukipilareita. Ei suinkaan mammonan haalimisen vuoksi vaan ennen kaikkea siksi, että haluan kantaa korteni kekoon, pyörittää omalta osaltani näitä elämän isoja rattaita, tuntea olevani tarpeellinen.
U - Uni. Ilman sitä tulee ensin äkäiseksi, sitten sairaaksi, sitten yleisesti ottaen ihan hulluksi.
V - Tärkeä nimikirjain. Tyttönimeni ja poikani etunimen alkukirjain.
W - Welsh corgi. Todella mahtava koirarotu! Seurattuani nyt parisen kuukautta tuota omaa corgiani ja corgi-sceneä yleisemminkin voin kyllä suositella kyseistä rotua melkein millaista tahansa koiraa kaipaavalle. Corgista on todellakin moneksi!
X - Sukupolvi, jota ilmeisesti edustan. Olen matkustanut autossa ilman turvavyötä ja pyöräillyt ilman kypärää. Olen tilannut kioskilla markalla merkkareita ja viidelläkymmenellä pennillä vadelmaveneitä. Dingoa en digannut, mutta muut ikätoverini kyllä kirkuivat sen perään senkin edestä.
Y - Yksinäisyys. On joskus ollut ahdistava ja pelottava mörkö mutta nykyään tuntuu parhaimmillaan suorastaan luksukselta. Oma aika, jonka saa viettää omilla ehdoillaan, on perheenäidille aika harvinaista herkkua.
Z -Zoo eli eläintarha. Kohdelistalla kaikilla mahdollisilla maailmanmatkoilla ja muilla retkillä. Eläimet ovat minusta aivan pohjattoman kiehtovia. En tokikaan ihannoi luontokappaleiden sulkemista niille epäluonteenomaisiin olosuhteisiin, mutta toisaalta ajattelen, että lisääntynyt tietoisuus eläimistä auttaa myös vaalimaan ja suojelemaan niitä.

Å - Åland eli Ahvenanmaa. (Sarjassamme voi elämä mitä klisheitä.) Pojan mielestä yksi parhaista ulkomaanmatkoistamme oli se, kun lilluimme Ruotsin-laivalla Ahvenanmaalle ja toisella samanmoisella takaisin  (lukuisista selityksistä huolimatta hän haluaa välttämättä luokitella reissun ulkomaanmatkaksi). Perhelääkäri yritti väkisin tuputtaa meille borrelioosirokotusta kuultuaan, että olimme Ahvenanmaalle menossa. Kyllä hirvitti, kun jätimme piikit ottamatta, vietimmehän kyseisen saaren kamaralla täyden vartin, jonka käytimme luonnonläheisissä tunnelmissa laivaterminaalin läpi kävellen.
Ä - Äitiys. Ehkä maailman vaikein asia. Järjettömän suuri vastuu, miljoona muuttujaa ja tajuttomat paineet. Teitpä miten tahansa, jonkun (monen) mielestä teet aina väärin. Rakastan lastani mutta vihaan äitiyttä, tilitin aikanaan neuvolapsykologille. Siinä meni kokenut ammattilainenkin vähäksi aikaa hiljaiseksi.
Ö - Ökyrikas riistoporvari. Opiskeluaikana kehitin 12-portaisen asteikon tähän kyseiseen asemaan pääsemiseksi. Paitsi etten koskaan jaksanut määrittää yhtäkään niistä portaista. Olen aina ollut sitä mieltä, että silloin on tarpeeksi rikas, kunhan tuloja on edes latin verran enemmän kuin menoja. Onnea ei voi ostaa, ja ne arvokkaimmat asiat elämässä eivät ole rahalla mitattavissa.

5 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Söpökoirupisteitä +100!

- S - kirjoitti...

Fani on paitsi kArvaeläin, myös kOrvaeläin. ;D

Sinun S on minunkin... Siivoaminen nyt vaan on jotain niin turhaa ja typerää kuin vaan voi olla.

Hyvä listaus. :)

Rouva B kirjoitti...

X-sukupolvi kuulostaa tutulta, kaikki tuo pätee myös minuun. Olen vasta aikuisena löytänyt muita samanikäisiä, jotka EIVÄT ole fanittaneet Dingoa. Silloin joskus muinoin olin outo poikkeus...

Careliana kirjoitti...

Ihanaa kun kommentoidaan! :)

Kyllä, meidän korvaeläin on supersöpö karvaeläin. Täytynee kohta taas omistaa hänelle oma postaus, hän on kasvanutkin niin kovin!

Ja aika yksin sain minäkin silloin esiteininä olla mielipiteineni, kun Dingo ei vain iskenyt. Vanhemmalla iällä itse asiassa opin jossain määrin tykkäämään Dingon kappaleista (mutta EN Neumannin äänestä tai persoonasta ikinä), ja kävinpä kerran bädin keikallakin. Joten kaipa minua siltäkin osin voi nyt sitten pitää ihan täysverisenä suomalaisena X-sukupolven edustajana.

Anonyymi kirjoitti...

Äitiyden vihaaminen on yksi yleisimmistä neuvolapsykologin kuulemista jutuista, joten ehkä se kokeneen ammattilaisen hiljaisuus johtui jostain muusta ;)