lauantai 9. marraskuuta 2013

Ykstoistaset

Oi, minua on taas muistettu haasteella! Kivaa! Haastajana tällä kertaa Bee's Knees Britain -blogin Ringa ja haaste seuraavanlainen:

1. Jokaisen haastetun tulee kertoa itsestään 11 faktaa.


1. Osaan kuutta kieltä: suomea, englantia, venäjää, ruotsia, saksaa ja ranskaa; kolmea ensimmäistä jotakuinkin erinomaisesti, kahta seuraavaa kohtalaisesti ja viimeisenä mainittua vain alkeiden verran.
2. Osaan lukea nuotteja (järkytyin tajutessani, että tämä tuli miähellenikin yllätyksenä, kun pari vuotta sitten ostin pianon), joskin soittotaitoni rajoittuu melodioihin ja yksinkertaisiin sointuihin, vasemmalla kädellä soitettavaksi kuuluvien bassoviivaston nuottien sielunelämä on päässyt pahasti unohduksiin sen jälkeen, kun n. 13-vuotiaana ne pianotunnit lopetin.
3. Laulussa äänialani on korkea sopraano, ja joskus laulutunnilla olen kajauttanut puhtaasti sen kuuluisan korkean c:n (voin kertoa, ei se oikeasti lasia riko); nykyisellään en varmaan ihan sellaisiin korkeuksiin kyllä enää pääse.
4. Osaan ulkoa pitkät pätkät Reinikainen-sarjan repliikkejä. Tarvittaessa irtoaa Reinikainen-sitaatti melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen.
5. Olen suorittanut uimakandidaatin testin, mutta maisteritasolle asti ei ollut mahdollisuuksia, koska en uskaltanut (enkä edelleenkään uskalla) sukeltaa metriä syvemmälle enkä hypätä kolmea metriä korkeammalta veteen.
6. Hämeenkadun approsta minulla sen sijaan on plakkarissa kunniakas tohtorin tutkinto.
7. Olen muinaisen Kymen läänin konekirjoitusnopeusmestari vuodelta 1988. Paukuttelin lääninmestaruuskisoissa sähkökirjoituskoneella reilusti yli 3 000 merkkiä 10 minuutissa ja sain palkinnoksi herätyskellon. Valtakunnallisista kisoista ei menestystä sitten enää herunutkaan; vetoan siihen, että vireeni herpaantui, kun bussimatkalla kisapaikalle pääkaupunkiin joku nuorempi koulumme edustaja yrjösi bussiin.
8. Minulla on ollut kissa sylissä tasan kolme kertaa elämässäni. Ensimmäinen oli umpiunessa syliini ja myös siitä pois nostettaessa, kaksi seuraavaa vain kävelivät ylitseni istuessani (kauhusta kankeana) sohvalla. Minulla ei ole mitään kissoja vastaan, mutta pelkään niitä vain aika turkasesti.
9. Juuri kissoja enempää en myöskään ole sylitellyt muiden ihmisten lapsia; äkkiseltään muistan juurikin kolme tapausta: kummipoikani, yhden kaverin muksun ja miähen veljentyttären, joita kutakin olen kanniskellut yhden (1) kerran. Kyllä, myös kummipoikaani. En ehkä ollut maailman paras kummi, mutta niin vain hänestäkin on tosi salskea aikuinen mies kasvanut (mikä tietysti on sinänsä hassua, että enhän toki itsekään ole vielä juuri yli 25:n ja kuitenkin minulla on jo parikymppinen kummipoika...)
10. En osaisi vaihtaa autoon öljyjä tai tehdä muitakaan huoltotoimenpiteitä. Hitto, itse asiassa en taida edes tietää, kuinka nykyisestä autostamme saa konepellin auki!
11. En myöskään osaa vaihtaa hehkulamppuja, siis näitä nykyisiä halogeeni-ledi-mitäikinä-juttuja. Älykkyyteni ja sorminäppäryyteni eivät vain kertakaikkiaan riitä niiden kapineiden irrottamiseen, oikeanlaisen vaihdokin paikantamiseen ja paikalleen kiinnittämiseen. En ole tästä seikasta ylpeä.

2. Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen:


1. Mitkä ovat heikkoutesi?


Liika puheliaisuus ja avoimuus. Tietynlainen yliherkkyys negatiivisuudelle. Taipumus ylenpalttiseen itsekritiikkiin. Aivan käsittämättömän olematon suuntavaisto. Näin aluksi.

2. Entä vahvuutesi?


Suhteellisen nopeasti leikkaava lanttu ja epätavallisen (joku on joskus sanonut että pelottavan) hyvä muisti. Keskimääräistä parempi kyky (ja suurempi into) oppia vieraita kieliä. Tunnollisuus ja luotettavuus.3. Mitä tahtoisit osata tai osata tehdä paremmin?


(kaikkien yllätykseksi en nyt vastaa tähän että "suunnistaa" - utopiat sikseen) Käsitöitä ja kaikkea sellaista askartelu-paskartelu-tyyppistä toimintaa. En kyllä usko, että mikään mahti maailmassa saisi minua mitään villasukkia neulomaan tms., mutta olisihan se kiva, jos vaikka poikasen nimen saisi ommeltua lätkäpelipaidan selkämykseen oikealle kohdalle ja edes suunnilleen suoraan ilman kiroilua, tuskanhikoilua ja raivoparkua.


4. Onko jotain jota olisit halunnut tehdä toisin ? Mitä ?


No, kuten olen aikaisemminkin maininnut, näin jälkiviisaana olisin toivonut, että olisin nuorempana yrittänyt hieman pontevammin ponnistella laulun saralla vähän johonkin. Mutta toisaalta en kyllä edes näin jälkiviisaana osaa sanoa, että mitä se ponnistelu sitten niinku olisi voinut olla, kun - kuulkaas lapset kun täti kertoo niistä esihistoriallisista ajoista, kun täti oli nuori - ei siihen maailman aikaan noita talent-kilpailujakaan juuri ollut muita kuin Tangomarkkinat (joille muuten osallistuinkin kerran, etenin alkukarsintojen toiselle kierrokselle, mutta itse koen suurimmaksi onnistumiseksi niissä geimeissä sen, etten laskenut alleni esiintymisjännityspaniikista; ei ole ihan pystymettästä putkahtaneiden kisat ne...)

5. Minkä hetken haluaisit kokea uudelleen ?


Ylioppilaaksi päästessäni tuntui kuin koko maailma olisi ollut minua varten olemassa ja kaikki ovet minulle auki - oi nuoruus ja kaikkivoipaisuuden illuusio... Toinen syvästi vaikuttanut ja mieleen painunut hetki oli se, kun käräjäoikeuden tuomarin ja läheisimpien ystävieni edessä lupasin siitä eteenpäin tätä elämäntaivalta taittaa miäheni rinnalla - se "tahdon" on voimassa edelleen.

6. Mikä on pahin pelkosi?


Fobia-osastolla se on tukehtumiskammo. Sitten on tietysti tämä hypokondria eli normaalia pahempi sairastumisen/kuoleman pelko, unohtamatta sitä itsestäänselvää pelkoa läheisimpien menettämisestä.

7. Kuinka irroittelet?


(naurattaa jo etukäteen, kun edes yritän miettiä vastausta tähän) Ööötota otan ehkä vielä sen neljännen siiderin ja laulan (koti)karaokea..?

8. Minne et matkustaisi mistään hinnasta?


Sota- tai katastrofialueelle. Mihinkään kehitysmaan slummiin. Kaikki kunnia niille mahtaville ihmisille, jotka kyseisissä paikoissa mittaamattoman arvokasta avustustyötä tekevät - minusta ei siihen olisi.

9. Mitä tekisit jos kuulisit että sinulla on kolme päivää elinaikaa jäljellä?


Parkuisin hysteerisenä. Lamaantuisin. Parkuisin lamaantuneena.


10. Jos sinun pitäisi jättää ruokavaliostasi pois liha tai hiilarit, kumpi se olisi?


Liha. Mutta en kyllä ole yhtään innostunut mistään sellaisista ruokavalioista, joissa hypätään kokonaan jonkin ruokaympyrän sektorin yli. Kohtuus kaikessa ja kaikkea kohtuudella, sano.

11. Mitä nimeä et missään tapauksessa antaisi lapsellesi?


No en mitään ihme-ja-kumma-osastoa, kirosanoja tai sarjakuvahahmojen nimiä tms. Myöskään se miähen suvussa (muka) kulkeva Bartolomeus ei oikein kolahda...


3. Haastetun pitää keksiä 11 uutta kysymystä haastetuille. 4. Pitää haastaa 11 bloggaajaa, joilla on alle 300 lukijaa. 


Olen nyt tylsä enkä jatka haastetta ihan sellaisenaan. Sen sijaan muokkaan sitä hieman: Olen marraskuun ajan toteuttanut Facebookissa "30 Days of Gratitude" -meemiä eli listannut joka päivä yhden kiitollisuuden tai ilon aiheen. Nyt haastankin kaikki mahdolliset lukijat tekemään samoin - sovitaan vaikka, että alkuperäisen haasteen hengessä mietittäisiin 11 syytä olla kiitollinen, iloinen ja onnellinen! Kaikki joukolla mukaan, joohan!

Ei kommentteja: