sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Viisuillaan taas

Sehän olisi euroviisupäivä taas. Ja sehän on kiva päivä se! Eiku popparit kulhoon (ja ruutuun!) ja kisastudio käyntiin! Ollaan tehty isännän kanssa oikein viisuvakioveikkauskin, joten ties vaikka tässä pääsisi oikein tienesteille. Noei, tärkeintähän on tietenkin miähen päihittäminen hyvän musiikin hulppean shown juhla!


1. Israel: IMRI - I Feel Alive
Sitä siedettävämpää matontamppaus-osastoa. Jos poika pakkoaltistaisi minut tälle jonkin autoradiosta valitsemansa poppihyppelykanavan välityksellä, en käskisi hänen heti vaihtaa sitä. Ja hei, tuo mieskarkki nikkasi silmää ihan selvästi just minulle!!! 


2. Puola: Kasia Moś - Flashlight
Sisko ja sen veli. Siskolla on tosi kiva ja vahva ääni, joka menee totaalisesti hukkaan tässä tasapaksussa jollotuksessa. Veljen viulunsoitto osoittaa hienoista spastisuutta, joka tuntuisi olevan jonkinlainen trendi näissä viisuissa. 


3. Valko-Venäjä: Naviband - Story of My Life
Inkkarimenoa ja kukkaislapsikantria valkovenäjäksi. Tässä on jotain hellyttävää ja euroviisumaista. 
4. Itävalta: Nathan Trent - Running On Air
Vähän on pelkän ilman varassa kyllä tämä tekele. Tuolta se tuli, tuonne se meni - läpijuoksu, josta ei jäänyt minkäänlaista muistijälkeä. 


5. Armenia: Artsvik - Fly With Me
Itämaista eksotiikkaa tavoitteleva volinanumero. Taustatanssijat liikehtivät paikka paikoin trendikkään spastisesti.

6. Alankomaat: OG3NE - Lights and Shadows
Sympatiapisteitä, totta kai - onpahan itsellänikin riittävän tuoreessa muistissa, miltä tuntuu menettää tärkeä ihminen vaikealle sairaudelle. Mutta biisi on kuin suoraan videolevitykseen tehdystä Disney-leffasta, sori vaan.

7. Moldova: Sunstroke Project - Hey Mamma
On hyväntuulista fiilistä, on groovea, on tarttuva kertsi, on helposti omaksuttavat (ehkä hieman spastiset) muuvsit - ja se saksofoni! Ja sopiipa hienosti näin äitienpäivän aattoiltaan. Heipä hei vaan, meikämamma diggaa!


8. Unkari: Joci Pápai - Origo
Tässä on jotain koskettavalla tavalla aitoa. Sanoisin, että erottuu kolmen englannin sanan ympärillä pyörivästä purkkapoppihötöstä edukseen!

9. Italia: Francesco Gabbani - Occidentali's Karma

Aika tarttuva renkutus, mutta renkutus silti. En ihan ymmärrä ennakkosuosikin asemaa. Mutta joo, gorilla on kiva.

10. Tanska: Anja - Where I Am
Huomattavan tanskalaisen näköinen australialainen, näyttää punaisessa mekossaan ja blonditukassaan ihan Tanskan lipulta ja laulaa jotain käsittämättömän yhdentekevää. Sopiva hetki käydä jääkaapilla. 


11. Portugali: Salvador Sobral - Amor Pelos Dois
Taustatiedoista käy ilmi, että laulaja on opiskellut psykologiaa. Esiintymisen perusteella voisi kuvitella, että hän olisi pikemminkin kyseisen tieteenalan tutkimuksen kohdepuolella... Mutta jotenkin lutunen tapaus, vähän kuin sellainen miimihahmo. Ja kyllähän tätä biisiä missä tahansa hississä muutaman kerroksenvälin kuuntelisi, ei siinä mitään.


12. Azerbaidžan: Dihaj - Skeletons
On luurankoja, on keuhkoja, on spastisuutta, on särmää, on ihan kelpo viisu.

13. Kroatia: Jacques Houdek - My Friend
Yhden miehen duetto. Voi hyvää päivää! Ystäväiseni, kysäisepä, osaisiko tuo Portugalin hahmo koulutuksensa perusteella auttaa sinua...


14. Australia: Isaiah - Don't Come Easy
The Kulmakarvat. "Ei se käy helposti eikä halvalla", laulaa tyyppi, joka tallustelee juoksumatolla keskellä valtavaa lavaa. Ei paljon lisättävää.

15. Kreikka: Demy - This Is Love
Säkeistö on lupaava, mutta kertsi on sitä samaa turistirysädiskon tusinajumputusta, jota Kreikka on tyrkyttänyt viisuihin vuosi toisensa jälkeen. Ja taustalla obligatoriset kreikkalaiset jumalat tekevät kroppasydämen. En taida kuulua kohderyhmään.

16. Espanja: Manel Navarro - Do It For Your Lover
Espanjankielistä surffaripoppia. Trallalalalaaa... Vielä yksi sateenvarjodrinkki, kiitos - ja seuraava biisi.

17. Norja: JOWST - Grab The Moment
Norjasta tulee tätä nykyä aika paljon tämäntapaista musiikkia (ei, en kuulu kohderyhmään, mutta perheessämme on yksi siihen kuuluva, jolla on taipumus käännellä volyyminappia aika reippaalla kädellä). Kai tämä sitten on cool ja hip ja pop. Jos siis tykkää tällaisesta.

18. Iso-Britannia: Lucie Jones - Never Give Up On You

Taas yksi Disney-musikaalikappale. Kaunista, taidokasta, mutta ei järin mieleenpainuvaa.

19. Kypros: Hovig - Gravity
Ruotsalaisen viisuliukuhihnan tuotantoa. Ei ihan maanantaikappale, jos kohta ei nyt mitään euforiaakaan.  


20. Romania: Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It!
No pannaan jodlaten, mikäs siinä. Ei ainakaan huku massaan. Arvostan suomennosta: jodeleeioo!

21. Saksa: Levina - Perfect Life

Huomio kiinnittyy laulajattaren ysärihenkiseen heittolettiin. Koska tämä laulu on tyhjänpäiväisyydessään ihan omalla tasollaan. That's what you call a perfect... nothing.

22. Ukraina: O.Torvald - Time

Haa! Vihdoin jotain, jonka kohderyhmään voin sanoa kuuluvani! Jatkoon! (Veikkaan olevani vähemmistössä.)

23. Belgia: Blanche - City Lights
Yhtä aikaa eksentrinen ja eteerinen esitys. Nyt nuori laulajatar onnistuu paremmin kuin semifinaalissa, ja lopputulos on oikeastaan aika jännä. Melkein tykkään!

24. Ruotsi: Robin Bengtsson - I Can't Go On

Myös juoksumatolla tallustelu näyttää olevan tänä vuonna pienoinen trendi. Ruotsi on ennakkosuosikki, kuten aina, ja ihmekö tuo. Onhan tämä taas takuuvarmaa matontamppauskamaa. Itse en ihmeemmin lämpene, mutta ne kohderyhmään kuuluvat varmaan tykkää.

25. Bulgaria: Kristian Kostov - Beautiful Mess
Ruotsalaisen viisuliukuhihnan tuotantoa todella vahvalla äänellä tulkittuna. Kylmäksi jättää silti. 


26. Ranska: Alma - Requiem
Vähän sama vika kuin Kreikan viisussa: lupaava säkeistö latistuu tusinakertsiin. Mutta sinänsä osuvaa, että viimeiseksi esitetään juuri tämänniminen laulu.

Että sellaiset viisut tänä vuonna. Aika tasapaksua tekemistä, ei ainakaan minun sieluani mikään kappale erityisemmin koskettanut. Ihan periaatteen vuoksi minun yhden hengen viisuraatini antaisi 12 pistettä Ukrainalle, 10 pinnaa Moldovalle ja 8 Unkarille. Mutta jos voittajaa pitäisi veikata, niin... hmmm... olisiko se Italian gorilla? Tai Portugalin gor... kundi, se olisi ainakin symppistä!
Mutta eipä tässä nyt muuta kuin blogipostaus etteeriin ja tuloksia jännäämään. Peukut pystyyn, että voitan vakioveikkauksessa omaisuuksia puolisoni!

Ei kommentteja: