keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Haastetta!

Oi! Minut on taas haastettu! Kuinka mukavaa! Tällä kertaa kunnian soi Tessa, ja kyseessä on vanha tuttu 11-haaste: 11 asiaa itsestä, vastaus 11 kysymykseen, 11 uutta kysymystä 11 uudelle haastetulle. Tosin tällä(kin) kertaa aion olla tylsä ja täyttää vain kaksi ensimmäistä kohtaa.

Siispä, vielä 11 asiaa minusta, joita en olisi jo lörpötellyt. Tämä se käy kerta kerralta vaikeammaksi... Ehkäpä haen inspiraatiota Kodin Kuvalehden "toimitus innostuu juuri nyt" -pikkujutuista ja listaan 11 asiaa, jotka ovat tällä hetkellä elämässäni ja maailmassani tavalla tai toisella jee ja pop.

1. Tappara! Tänään olisi kannu katkolla...

2. Juoksu. En uskalla (lue: jaksa/viitsi/halua) juosta talvella ulkona, mutta nyt säät ja kelit taas suosivat jolkottelijaa. Olen tänä keväänä yrittänyt kokeilla vähän pidempää ja hitaampaa lenkkiä, mutta ei tässä kyllä vielä maratonmatkoja hätyytellä.

3. Sports Tracker -sovellus. Liittyy tietenkin kiinteästi tuohon juoksuun. En omista sykemittaria, koska en treenaa millään muotoa tavoitteellisesti enkä näe mitään syytä tarkkailla sykelukemiani, mutta juostu matka ja juoksuvauhti minua kyllä kiinnostavat, ja Sports Tracker on vallan riittävä väline niiden, ja muidenkin ihan mielenkiintoisten juttujen, seuraamiseen.

4. Marianne-Kismet. En ole yleisesti ottaen perso makealle, ruokin herkuttelunhimoani useammin sipsipussilla kuin suklaalla, saati millään irtokarkeilla tai vastaavilla, mutta tämä yksi suklaapatukka on minulle ihan ylitsepääsemätön vastus. Väkisin lähtee mukaan aina kun kaupassa tai kahviossa silmään sattuu, ja saman tien livahtaa kitusiin.

5. Amaranthe. Vain ruotsalaiset voivat saada hard rockin kuulostamaan Abbalta. Minä satun tykkäämään sekä hard rockista että Abbasta, joten tämähän osuu ja uppoaa ihan napakymppiin. 

6. Kylppäriremppahaaveet. Lottovoittoa tai salatun Ameriikan-pohattasedän perintöä odotellessa... 

7. Oman kasvimaan kesäiset antimet. Enää tarvitsisi vain laittaa se kasvimaa ja saada ne antimet kasvamaan... Satun nääs olemaan ihan täystohelo puutarhatonttu, jolla ei edes persilja penkistä nouse. No mutta ehkä jo tänä kesänä näemme kasvun ihmeitä (paino sanalla "ihmeitä").

8. Selfiet, siis sellaiset omakuvat. Kevään ajan meillä oli miähen kanssa suorastaan kilpailu siitä, kumpi saa ensin napattua onnistuneen me & my corgi -selfien, sillä koira, joka muuten kyllä poseeraa kameralle ihan asiallisesti, saa jostain syystä aina hepulin nähdessään kännykän etukameran käsivarren mitan päässä kuononsa edessä. No minä sen kisan lopulta voitin (ei, yksityisyyssyistä en näytä sitä otosta), mutta vielä on paljon treenattavaa sillä saralla. Sitä paitsi oikeasti minusta selfiet ovat vähän sellaisia narsistipissisten kaakatusjuttuja, enkä oikeastaan kehtaa räpsiä moisia muuta kuin ihan harvakseltaan salaa melkein itseltänikin.

9. T-paidat. Olen vilukissa, joten suurimman osan vuodesta pidän visusti kahta pitkähihaista paitaa (yleensä pitkähihainen trikoopaita + neule) päällekkäin, mutta oi kuinka tyttömäinen ja kepeä olo tuleekaan lyhythihaisessa paitasessa! Olen ostanut pari uuttakin sitten viime kesän, kiva päästä ulkoiluttamaan niitä.

10. Minilomat. Minun on päästävä kotoa pois, jotta voin aidosti rentoutua (ettei se joka nurkassa väijyvä pesun, puunauksen tai muun kotityön tarve koko ajan tao takaraivossa), mutta osaankin sitten ottaa pienistäkin irtiotoista kaiken irti. 

11. Saanko sanoa vielä kerran että Tappara? Kannu? Ai en vai... No sanotaan sitten oman pojan jääkiekkoharrastus. Junnulätkä on vallan valloittavaa seurattavaa! Oma junskari on vieläpä kehittynyt niin huimin askelin, että pääsee ensi vuodeksi vuotta vanhempien joukkueeseen, joten onpa siinä vähän aihetta rinnanröyhistykseenkin. Tosin juurihan se lätkäkausi on loppumassa, ja kesäharjoittelu kuitataan jalkapallolla. Joka on ihan ookoo ajanvietettä sekin.

Puuh.

Sitten se helpompi osuus eli vastaukset valmiisiin kysymyksiin:

Mikä oli lapsuuden toiveammattisi? Laulaja (on periaatteessa utopiatason haaveeni edelleen), puutarhuri (voi hah, ks. kohta "puutarhatonttu" yllä), opettaja (tätähän aina silloin tällöin olenkin).


Jos saisit tavata kenet tahansa elävän tai kuolleen musiikkiartistin, kenet haluaisit tavata?

Linkin Parkin laulajan Chester Benningtonin. Koska lääh. (Lisää aiheesta aiemmissa vastauksissani vastaavaan haasteeseen)


Mikä on lempikirjasi ja miksi?

En osaa nimetä yhtä kirjaa, mutta lempikirjailijani on Jo Nesbø (kuten niin monella muullakin - miljoona kärpästä -efekti ehkä). Sujuva kerronta on kaikkein tärkeintä, ja tietenkin hyvä, johdonmukainen ja jonkinlaista draaman kaarta tarjoava juoni.
 

Onko sinulla lemmikkejä ja jos on niin mitä?Fani. Welsh Corgi Cardigan. Ikää tällä hetkellä yksi vuosi ja pari viikkoa. Mahtavin olento mitä maa päällään kantaa!

Maitosuklaa vai tumma suklaa?

Maitosuklaa! Vielä mieluummin valkoinen suklaa; tumma jää vallan syömättä.

Ensimmäinen ikinä näkemäsi elokuva (jonka siis muistat nähneesi)?

Asterix-piirretty.

Maustatko lihan ennen vai jälkeen paistamisen?

Ennen, ja paistamisen aikana vielä lisää. Kuulun siihen (ruoasta mitään ymmärtävien syvästi paheksumaan) koulukuntaan, jolle liha on oikeastaan vain alusta mausteille. Makua pitää olla runsain mitoin, se kuuluisa lihan oma maku ei riitä mihinkään. Moukka mikä moukka.

Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle (max. 3 asiaa!)?

Vettä, sytkärin nuotion tekemistä varten ja pressun auringon- ja sateensuojaksi / alustaksi eli suojaksi ökkömönkiäisiltä.

Maailman paras tuoksu?
Suihkunraikas (rakas) ihminen.

Luetko paperisia sanomalehtiä, jos kyllä niin kuinka usein ja mitä?

Luen. Aamulehden ihan joka aamu ja tämän pikkupaikkakunnan paikallislehdenkin viikoittain.

Omistatko kirjastokortin, jos kyllä niin milloin viimeksi käytit sitä?

On minulla kortti, mahdollisesti jopa tallessakin vielä. Viimeksi käytin sitä jokunen vuosi sitten, kun poika oli vielä sen verran pieni, ettei häntä voinut päästää yksin kirjastoon, ja hänen seuranaan käydessäni lainasin itsellenikin jotain. En oikein viitsi lainata kirjastosta kirjoja, koska ne kuitenkin jäisivät kesken / myöhästyisivät / edellyttäisivät rasittavaa uusimista (kyhyyllä se varmasti olisi rasittava prosessi, en tosin tiedä miten se toimii), koska minulla on tätä nykyä vaikeuksia saada kuukaudessa kokonaista kirjaa luettua. Tämä ei johdu siitä, ettäkö olisin erityisen hidas lukija, eikä kyllä oikeasti edes siitä, etteikö minulla muka olisi aikaa lukea, vaan ihan yksinkertaisesti siitä, että kaiken maailman muut asiat, varsinkin netti ja telkkari, ajavat arjessani lukemisen edelle. Lueskelen lähinnä matkoilla, ja sinne taas en halua kirjaston kirjoja ottaa hukkaamisen pelossa.

Puolustuksekseni haluan kuitenkin kertoa itsestäni vielä sellaisen asian (hei boonus!), että vaikka en ole vuosikausiin lueskellut kuin satunnaisesti, olen silti todennäköisesti elämäni aikana lukenut enemmän kuin useimmat muut. Minähän opin lukemaan jo 3-vuotiaana ja olin siitä lähtien aina teini-ikään asti ihan tajuton kirjatoukka; jo reilusti ennen ala-asteen päättymistä olin lukenut paikallisen sivukirjaston antimet suunnilleen seinästä seinään. Olen joskus sanonutkin puolitosissani, että luin lapsena koko elämän kirjakiintiöni täyteen.

Kas näin, olipas mukavaa saada taas jutunjuurta. Kiitos vielä kerran Tessalle siis!

Ei kommentteja: