maanantai 26. toukokuuta 2014

Matkaan taas kuljen nyt

Aloimme jo suunnitella ensi talviloman matkaa. Koska aikainen lintu madon (= nopean varaajan alennuksen ja paikan juuri haluamastaan hotellista) nappaa. Ja koska me nyt vain olemme me.

Haarukoimme ensin maan. Kursori kiersi taas ihan pitkin palloa, mutta lopulta se miähen ykkösvaihtoehto voitti. Lähinnä siksi, että Balille lento kestäisi n. 30 tuntia tai vastaavasti suorempi yhteys maksaisi ihan maltaita. Sapattivapaalla lottovoiton tultua sitten ehkä, samalla reissulla kuin niihin muihinkin minun unelmakohteisiini, Australiaan ja Havaijille.

Kun maa oli valittu, arvottiin parista kohteesta se meille sopivammalta tuntuva. Sama prosessi hotellien kanssa. Ja eikun varausta väsäämään, kliketi klik...

...mutta kas. Nopean varaajan edut eivät olekaan voimassa hiihtolomaviikolla. Eivätpä tietenkään, simppeliä ansaintalogiikkaa matkatoimistolta. Yhh, se normaalihinta meidän kolmihenkiseltä perheeltä on kyllä vähän rapsakka...

Silloin kilahti kuvaannollinen bling ja syttyi vanhan kunnon ajan hehkulamppu: Katsotaanpas piruuttamme, millaiseen hintaan saisi saman reissun, jos ihan itse varaisi lennon ja hotellin. Silloin olisi matkustuspäivienkin suhteen vähän enemmän valinnanvaraa. Toisaalta menettäisimme lentokenttäkuljetuksen, tervetuliaistilaisuuden ja suomenkielisen oppaan opastamat retket (joille ehkä haluaisimme tai sitten emme haluaisi osallistua). Kyllä meille sen verran on matkailukokemusta kertynyt, että selvinnemme yhdestä rantalomasta ilmankin noita palveluja.

Haluan tässä kohtaa korostaa, että itse kyllä arvostan nimenomaan hyvää palvelua, olen monessa tilanteessa valmis siitä maksamaankin ekstraa (esimerkiksi urheilutarvikkeeni ostan mieluiten siitä kaupasta, jossa ne tosi kivat myyjät ovat aina valmiina auttamaan, enkä muutamaa euroa halvemmalla siitä viereisestä laatikkokaupasta, josta ei ikinä meinaa edes löytää etsimäänsä) ja toivoisin, että mahdollisimman moni muukin mahdollisimman usein valitsisi sen pienen lisäpanostuksen suomalaisen työn tukemiseksi.

Mutta. Minullakin on hintani.

Ihan simppeli matkahaku tuotti tulokseksi tasan saman lentoyhtiön lennon ja tasan saman hotellin kuin matkatoimistolla. Hintaero kahden aikuisen ja yhden lapsen viikon matkalle oli 1 300 euroa omatoimimatkan hyväksi. Sanoisin, että on aika iso summa lentokenttäkuljetuksesta (semminkin, kun hotelli näkyvästi tiedottaa sivuillaan, että kuljetus on tilattavissa heiltä suoraan ihan kohtuulliseen hintaan).

Joo. Kliketi klik. Meillä on talvilomamatka varattuna. Tosin sitä ennen on vielä kesälomamatkakin tekemättä...

3 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Meillä lomat on aina omatoimilomia, koska majoitus on kuitenkin tietyllä tavalla toteutettu ja usein olemme huoneistossa eikä hotellissa. Epäilemättä olemme säästäneet paljon. Lapsemme ovat ronkeleita...ei kun hyvin tiedostavat matkailijan ruokariskit, joten oma jääkaappi ja aamu- sekä välipalat sopivat hyvin.
Hyvästä palvelusta voin kyllä maksaa, mutta en palvelusta mikä näkyy vain hinnassa, mutta ei käytännössä.

Careliana kirjoitti...

Hintaerot tosiaan korostuvat, jos on useampi lapsi. Silloin varmasti huoneistotyyppinen majoitus on erinomainen ratkaisu! Meilläkin oli siellä Orlandossa huoneisto, ja säästimme varmasti pitkän pennin rahaa sekä paljon vaivaa, kun pystyimme kyhäämään aamupalan itse. Meidän muksuhan ei suinkaan ole ronkeli - hyvin elää kananugeteilla ja ranskalaisilla viikon... ;)

Tanja kirjoitti...

Espanjassa kämpässä oli tilaa kahdeksalle, matkaan lähti kuusi. Seuraavaksi lähtee kyllä vain oma perhe, vaikka tilaa olisi pataljoonalle.
Meillä toki on tietyt kiinteät kulut matkustamme tai emme, osakkaan iloja.