tiistai 25. elokuuta 2015

Henkäys

(Olen innostunut kyhäämään tällaisia "ajatelmakortteja", Pöytälootassakin on yksi. Klikkaa tarvittaessa isommaksi, jotta tekstistä saa paremmin selvää.)

Tämä vertauskuva se kävi kuin kävikin sitten toteen myös meidän perheellä. Ohi viuhahti yt-luoti, tyhjää nasautti giljotiini. Kovin kauas ei se huolen hahtuva toki leijaillut, on ihan pomminvarmaa, että viimeistä lukua tästä tragediasta ei suinkaan ole vielä kirjoitettu. Mutta edes hetken voimme hengittää edes hiukan vapaammin.

Ja tärkeimmät asiat tietenkin ensin: kun palkanmaksun jatkuminen varmistui, aloimme saman tien suunnitella talvilomamatkaa. Vaan matkakohteen valinta osoittautuikin yllättävän kinkkiseksi pähkinäksi, kun alkaa näitä reunaehtoja olla jo melkoinen nivaska.

Yksi on kermaperse eikä suostu tinkimään ainakaan perushygienian tasosta (tällä perusteella listalta tipahti Kuuba, joka oli etukäteen ollut lähes varma valinta). Yksi vaatii sellaista lämpötilaa, joka melkein jo rikkoo luita (unohdetaan ne Kanarian saaret). Yksi kaipaa jatkuvaa actionia (tämä nyt on ongelma ihan joka paikassa).

Emme oikein viitsisi kiertää samoja paikkoja moneen kertaan (Thaimaa). Matka-aikaa on vain viikko, joten yli 40 tunnin lentoajat eivät oikein tule kyseeseen (Langkawi). Matkakassamme ei ole pohjaton (Malediivit). Kaiken tämän hässäkän ja härdellin jälkeen lomalla voisi olla kiva ihan vain chillata eikä hötkyillä pää kolmantena jalkana paikasta toiseen (Los Angeles).

Melkoisen pähkäilyn ja netin pläräämisen jälkeen löytyi kuin löytyikin yksi kohde, joka rastittaa sen verran monta boksia ehtolistalta, että se voitiin lyödä lukkoon. Nyt on taas jotain mitä odottaa.

Tärkeintä on hengittää. Mutta onhan se ihan kiva välillä hengittää vähän uudentuoksuistakin ilmaa.

3 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Kun yhdellä ei ole lomaa ennen kesää, ei tarvitse miettiä matkustelua. Se vähäinen tienesti on jo huomenna budjetoitu huolella.

Careliana kirjoitti...

Niin, se on vielä yksi lisäetu siinä, kuinka tämä tilanne meidän osaltamme tällä kertaa ratkesi: kun pysyy samassa firmassa, ei lomalaskuri nollaudu. Kaikella on tietysti puolensa ja puolensa...

Tanja kirjoitti...

Ehkä se yli vuoden "loma" antaa voimia tehdä töitä ja mökille pääsee viikonloppuisin. Oli kyllä tarkoitus lähteä reissuun, mutta ei voi mitään.