torstai 11. helmikuuta 2016

O tempora o mores

Maailma on mennyt monien arkisten asioiden osalta ihan kummalliseksi.

Yritäpä saada fiinimmästä kahvilasta kupillinen ihan tavallista suodatinsumppia. Tuplavaahtopalmusokerisoijamaitokevytkaramelifapuccino kyllä lähtisi, tokihan sinäkin nyt kuitenkin oikeasti sellaisen haluat. Ja siellä tiskin takana ei suinkaan sinua palvele mikään kahvilatyöntekijä vaan barista, sandwich artist tai vähintäänkin kahvifakiiri. Toivottavasti fiinit tittelit heijastuvat myös heidän palkkakuitteihinsa!

Salapoliisityötä saa tehdä myös kaupan kylmähyllyllä, jos tahtoo ostaa ihan tavallista, oikeaa, rehellistä rasvatonta maitoa. Kalsiumplussaa ja hylaa ja eilaa ja arkimaitojuomaa (mitähilloo sekin oikeasti on, maitojuoma, vähän niinku erotukseksi tavallisesta maidosta, joka ei ole juomaa..?!?) ja soijamaitoa ja asidofiilusta ja tiesmitävielä on kyllä hyllymetreittäin, ja kaikki  kovin samannäköisissä purkeissa. Ja vielä iloisena yllärinä tämä hieno uudistus, että puolentoista litran purkit on ilmeisestikin vaihdettu 1,75-litraisiin sammioihin, jotka eivät kunnolla mahdu jääkaapin lokeroon ja joita ei pienempi mukula tai hentoisempi vanhus kyllä jaksa edes kallistella ja joista kaadettaessa se maito loiskuu ja roiskuu ympäriinsä.

Ja voin kyllä senkin toteamuksen allekirjoittaa, että jumppaharrastuksen aloittamiseen tarvitaan tätä nykyä suomi-klingon-suomi-sanakirjaa. Itse toki tiedän jo yli kymmenen vuoden kokemuksesta, mitä pitävät sisällään pumpit, combatit, attackit ja balancet, mutta ymmärrän hyvin, että vasta-alkajalla on tuossa termiviidakossa sormi aika tukevasti suussa. Monikohan ihan ensi yrittämällä arvaa, että esim. CXWorx on yhtä kuin vatsa-selkä-peppu-jumppa...

Ja jos on kahvilatyöntekijöiden työnkuva - tai ainakin työnimikekirjo - muuttunut niin samaa voi sanoa myös pankkivirkailijoista. Heistä on tullut tätä nykyä käytännössä täysipäiväisiä vakuutus- ja rahastomyyjiä. Jos ihminen on onnistunut jokusen roposen sukanvarteen säästämään, saa säännöllisin väliajoin rampata pankkineuvojan pakeilla pähkäilemässä, mihin salkkuun ne nyt kannattaisi sulloa (jollekulle toiselle) voittoa tuomaan, koska tavallisella tilillähän ne euroraukat saavat vain makuuhaavoja nollakorolla lötköttäessään. Meillä oli miähen kanssa tänään taas tällainen tapaaminen omassa pankissamme. Hetken aikaa leikittelimme ajatuksella, että voisimme samalla käynnillä vaihtaa rahaa talvilomamatkaa varten. Mutta sitten nauroimme makeasti tälle vitsille - eihän pankissa nyt rahaa käsitellä, hyvänen aika sentään!

Ja sitä paitsi, kun tässä maailmassa nyt vähän kaikki tuntuu olevan vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun, niin minä alan henkilökohtaisesti yhä vahvemmin kallistua sille kantille, että ehkä on viisainta vain törsätä kaikki rahat saman tien. Saapahan sitten edes hetkeksi aikaa iloa eikä tarvitse turhaan päätään vaivata pörssikurssien heilahteluilla.

Joo. Taidankin tästä lähteä vaatekauppaan. Kunhan nyt ensin juon tämän tavallisen suodatinkahvini, johon (ja pöydälle myös) olen lirauttanut tavallista rasvatonta maitoa 1,75 litran purkista. Ehdin kyllä hyvin ennen body combatia.

Ei kommentteja: