sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Päivä puutarhassa


Tänään on ollut täydellinen päivä puutarhapuuhasteluun! 

Aloitin perkaamalla kukkapenkistä ison ämpärillisen koiranputkenalkuja (mikseivät istutukset menesty yhtä vastustamattomasti?!?) ja lisäämällä sinne uutta multaa. Hyvin tuntuisivat perennat nousevan tänäkin vuonna!
 

Sitten puutarhakauppaan. Valinnanvaikeus ole melkoinen - maailmassa on niin valtavasti niin valtavan kauniita kukkia... Keittiön ikkunalaudalle valitsin tällä kertaa tähtisilmiä ja murattia. 

Ainakin tuoreeltaan asetelma näyttää ihanalta, toivottavasti kestää!
Tällaisen asetelman kyhäsin kasvimaan laidalle. Pääsiäispyhien touhunpuuskassa miäs kaatoi siitä suuren omenapuun ja tärkeänä selitti jättäneensä tarkoituksella kannon sellaiseksi, että minä "saan laittaa siihen vaikka jotain kukkia", joten pitihän minun sitten, kun kerta niin kauniisti oli oikein etukäteen asiaa ajateltu. Trendikkään rustiikkinen ruukku (joo tässä kohtaa saa ihan vapaasti tirskahtaa) löytyi pihan perältä, ilmeisesti on ollut vähän turhankin, köh, rustiikkinen edellisten asukkaiden mukaan otettavaksi, mutta minä tietysti ympäristö- ja muotitietoisena immeisenä pelastin kapineen hyötykäyttöön. Auringonkukka pisti silmääni marketissa - ne ovat ehdottomia lempikukkiani, olivat häissämmekin teemana! - ja sille kaveriksi istutin timjamia ajatellen, että se sopii ikään kuin hyötykasvimaan teemaan.

Kukkien parissa puuhastellessa vierähti aikaa sen verran rattoisasti, etten enää oikein ehtinyt jumppaan. Vaatimalla vaadin, että miäs antaa minun muokata vielä kasvimaan - tuumasin, että se talikon varressa huhkiminen ja 60-litraisten multasäkkien rehaaminen käy varmaan ihan vastaavasta liikunnasta. Ja kävihän se, toi hien pintaan ja hymyn huulille. Aina siihen asti, kun ripustin talikon naulaan ja tajusin, kuinka jumalattomasti selkääni sattuukaan. Voi elämä, jos TAAS onnistuin jumittamaan sen viikoiksi, juuri kun edellisestä kipukaudesta pääsin!!! Pidetään peukkuja, että hyvä yöuni tekee ihmeitä!

Tähän loppuun vielä päivän puutarhapähkinä: Osaisiko joku kertoa, mikä tämä kuvan puu mahtaa olla?


Edelliset asukkaat kertoivat, että talon pihassa on "ihana, satoisa kirsikkapuu". Viime keväänä tohkeilinkin ihanista kirsikankukista - joista sitten suureksi tyrmistyksekseni syksyllä kehkeytyikin tosi runsas sato ihania, meheviä, makeita luumuja... Tietysti siinä vaiheessa kävin kaikki puutarhan puut läpi, mutta missään ei kyllä näkynyt kirsikan kirsikkaa; omena- ja luumupuita näyttivät olevan. Nyt on (appivanhempien suosiollisella avustuksella) kaikki muut pihan puut tunnistettu paitsi tämä yksi punalehtinen. Niinku että ei sunkas tämä nyt se kirsikka sitten ole? Kyllähän siinä noita jotain marjoja oli yli talvenkin, mutta en minä siinä mitään nättejä kukkia ole nähnyt... No, nätti puu, niin tai näin. 

Ja nätti puutarha kaiken kaikkiaan! Varsinkin, jahka saadaan valmiiksi se uusi kukkapenkki, jota ihana miäheni tuohon etupihaan minulle rupesi kyhäämään. Jäi vain projekti hieman vaiheeseen, kun multa loppui (eräs yli-innokas hyötyliikunnan harrastaja kuskasi nääs kasvimaalle kaiken minkä vain jaksoi kantaa eli ihan melkein kaiken), ja kun miäs meni sitä lähikaupan puutarhamyymälästä hakemaan lisää, se oli loppunut jo sieltäkin. Vissiin jonkun muunkin mielestä on tänään ollut täydellinen päivä puutarhapuuhasteluun...

Ei kommentteja: