maanantai 14. tammikuuta 2013

Vastauksia

Nollavaimon ja(t)kama haastattelu:

1. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
Siitä, että tämän vuoden ensi viikkojen hyvä vire pysyisi yllä loppuvuoden (tai vaikka loppuelämän). Että saisin elellä tavallista elämätä suuremmista huolista vapaana. (Ja akuutisti myös siitä, että tämän illan body pumpissa tanko nousisi treenitauosta ja vatsataudista huolimatta kevyemmin kuin tossu eilen juoksumatolla. Ja että koskaan enää ei juoksu tuntuisi yhtä nihkeältä kuin eilen!)

2. Millainen oli vuosi 2012?
Nyt kun oikein rupean sitä ajattelemaan, niin johan olikin hurjan tavanomainen vuosi, ei suuria ala- tai ylämäkiä. Ja tosi hyvä niin!

3. Oletko aamu- vai iltaihminen?
Vielä jokin aika sitten olisin väittänyt olevani aamuihminen, mutta viime aikoina ovat silmäluomet alkaneet aamutuimaan painaa koko ajan raskaammin. Työssä ym. touhussa olen edelleen tehokkaimmillani aamupäivisin, mutta käynnistymisaika on kyllä pidentynyt huimasti. Ehkä sitten olen tätä nykyä aamupäiväihminen!

4. Minne haluaisit matkustaa nyt?
No Meksikon pikajuna (okei, lentokone) hieroskelee jo savuisia silmiään. Tsuku tsuku tsuku kohta lähdetään!

5. Minkä asian tekisit toisin menneisyydessäsi jos voisit?
Vanhassa veisussa sanotaan, että en päivääkään vaihtaisi pois. No minulta kyllä joutaisi vaihtoon muutama, esimerkiksi joitain unettoman yön jälkeisiä zombipäiviä poitsun pikkuvauva-ajalta - mutta mitään suuria linjoja en lähtisi uudelleen vetämään. Tämä tie on tuonut minut tähän ja tässä on hyvä, joten mitä sitä jossittelemaan. Tai no, on yksi juttu kyllä... nimittäin ehkä, ehkä, olisin voinut vähän aktiivisemmin pyrkiä sitä laulu-uraa kokeilemaan silloin kun olin vielä nuorempi ja nätimp vapaampi kaikkea kokeilemaan. Ehkä. En tiedä miten mutta ehkä jotenkin.

6. Lempiruoka ja kuka sen valmistaa?
Tasokkaan ravintolakokin loihtima pippuripihvi tai vastaava viimeisen päälle fiksattu lihankimpale.

7. Miten haluaisit viettää eläkepäivät?
Mahdollisimman terveenä ja aktiivisena.

8. Elämäsi eläin?
Rinti.

9. Sielunmaisemasi?
Järvi-Suomen kasvatti olen, sydänjuuriani myöten.

10. Tärkein esine kotonasi?
On tylsää sanoa tietokone, kaikki sanovat aina tällaiseen että tietokone. Mutta tosiasia on, että tässä masiinassa on kiinni elantoni, ja tarjoaahan se paljon muutakin iloa ja viihdykettä. Myös piano on minulle tärkeä, vaikka soitankin sitä ihan liian harvoin.

11. Syötkö elääksesi vai elätkö syödäksesi?
En nyt sanoisi olevani mikään foodie, mutta näistä vaihtoehdoista kyllä ehdottomasti ennemmin elän syödäkseni. Minun mielestäni elämä vain on liian lyhyt tuhlattavaksi huonoon tai pahanmakuiseen ruokaan. Laitan - ja syön! - aina ruokaa rakkaudella, mistä syystä edellytän ruokapöydässäni myös hyviä tapoja. Koska sen ruoan eteen on nähty vaivaa, sitä kuuluu myös sen mukaisesti kunnioittaa!


* * *
Olen omia haastattelukysymyksiäkin kehitellyt jo kerran aikaisemmin, joten taas mammaroin enkä nakkaa viestikapulaa eteenpäin. Mitä lämpimimmin kuitenkin kiitän Nollista muistamisesta ja mielenkiinnosta!

1 kommentti:

Nollavaimo kirjoitti...

Kiitokset itsellesi ! :)