maanantai 15. helmikuuta 2016

Ny rempataan

Jo silloin kuutisen vuotta sitten, kun päätimme ostaa tämän talon, totesin, että kylppäri- ja saunaosaston kanssa pystyy kyllä elämään, mutta se on sitten ehdottomasti ensimmäisenä remonttilistalla, jahka budjetti talokauppojen jälkeen elpyy. Selvästikään talon rakennuttaja ei ole ollut samanlainen himosaunoja ja sarjasuihkuttelija kuin me, sillä kaikesta näkee hyvin selvästi, että pakettitalon perusratkaisuilla ja halvimman kautta on menty. Mutta kokoa sentään on reilusti, sekä kylppärillä että saunalla, mikä on yksinomaan positiivinen seikka (kaikilta muilta kanteilta katsottuna paitsi remonttikustannuksia laskettaessa...)

Hieman minua ihmetytti (ihmetyttää edelleen), miten vuonna 2004 rakennettuun taloon onkin pykätty näin tyylipuhtaan ysärihenkinen kylppäri! Tässä siis vielä katsaus menneeseen:Kaksi suihkua, plussaa. Paitsi että toisesta on kylmävesiputki jotenkin jumissa, joten sillä voi ottaa vain kuumia suihkuja heikolla paineella. On sattuneesta syystä aika vähällä käytöllä.
 

On se sentään vihreää. Sininen olisi voinut olla jo deal-breaker. Huomaa lattialaatoituksen selkeästi erilainen vihreän sävy, joka ei oikeastaan edes sovi yhteen seinien kanssa.


Naulakoita ja hyllyjä on tarpeeksi. Saunan ovessa on outo mötikkäkahva ja löystyneet saranat.Maailman perinteisin sauna maailman perinteisimpine Helo-kiukaineen. Ei maailman parhaita löylyjä tarjoa, mutta onhan tuolla tarjennut. 


Tästä siis lähdettiin. Tänään klo 08:00 oli urakan määrä alkaa, mutta klo 07:40 kaarsi rempparemmin auto pihaan, ja siitä se sitten lähti. Siinä ei kauan nokka tuhissut, kun jo alkoi jumalaton pauke, kalske, pärinä, surina - ja haukunta. Koira ei ihan ymmärtänyt, miksi tänne tulee jotain ihmisiä (hänen lemppariiiiii), jotka eivät sitten kuitenkaan leiki hänen kanssaan vaan panevat vain hänen kotiaan päreiksi. Ei ihan lemppariiiiii. Sulkeuduimme koiran kanssa työhuoneeseen, jossa melutaso pysyi siedettävänä, mutta jostain syystä minä koin sitä rakenteita pitkin kulkeutuvaa työkoneen ääntä kuunnellessani hyvin vahvoja mielleyhtymiä hammaslääkärin poraan, mikä ei tehnyt kokemuksesta ainakaan yhtään miellyttävämpää.

Niin tai näin, kuusi tuntia myöhemmin kylppäri näytti tältä:Tämä on kodinhoitohuone, josta en hoksannutkaan ottaa ennen-kuvaa. Mutta tästäkin kuvasta näkee sen suurimman syyn, miksi tätäkin huonetta vähän kohennetaan: vihreä lattialaatta plus beige välitilalaatta. Anteeksi nyt, mutta Stevie Wonderko tässä on stylistinä ollut..? Nämä molemmat laatoitukset siis lähtevät nyt vaihtoon, mutta kaapistot (vaalean beigen sävyisine ovineen) palautetaan entisellään takaisin.Mutta tällä hetkellä ne kerpeleen kaapit kököttävät katollaan keskellä keittiön lattiaa. D-uh.

Sarjassamme asioita, joita emme ehkä ihan loppuun asti tulleet ajatelleiksi: Kun ne kodinhoitohuoneen kaapistot tosiaan täytyy lattian uusimisen ajaksi irrottaa, niin johonkinhan ne siksi aikaa täytyy myös sijoittaa säilytykseen! Eivätkä ne ulkoilmaakaan kestä. Jepujee. Koska muutenhan tällaisen kylppäriremontin keskellä eläminen olisikin ihan liian helppoa ja hauskaa...

Mutta kyllä me kestetään. Kyllä tuohon ruokapöydän toiselle reunalle vielä juuri ja juuri istumaan mahtuu (kunhan ei vatsaansa ihan killilleen syö, että pääsee vielä kiemurtelemaan poiskin). Jääkaapille ja hellalle pääsee kyllä, ja astianpesukone toimii normaalisti. Taidamme kyllä silti ottaa tämän ajan vähän niin kuin retkeilyhenkisesti, napostella enempi/vähempi einespohjaista murkinaa olkkarin pöydän ääressä ja käydä tiuhaan Hesellä. Poika kiittää.

Eikähän tämä kestä kuin suunnilleen kuukauden. Kuukausi menee tosi nopeasti. Esimerkiksi siitä vatsatautiepidemiastamme on mennyt jo reilu kuukausi, ja ihan tuoreessa muistissa se vielä on. Eihän tässä jää välistä kuin, lasketaas nyt, ööö, ehkä noin kaksikymmentäviisi sauna- ja suihkukertaa. Ja märkäeteisen poikkeusolosuhteissa tarvitsee pestä vain ehkä noin kaksikymmentäkolme koneellista pyykkiä. Ja yksi päivä tästä on jo mennyt. Ihan iisi rasti.

Mutta sitten kun saan lottovoiton seuraavan kuningasidean suuresta remontista (no olisihan se tuo keittiökin jo kasvojenkohennuksen tarpeessa kieltämättä...) niin pyytäisin ystävällisesti kertomaan itselleni aika painokkaalla äänensävyllä, että remontin ajaksi kannattaa lähteä kokonaan evakkoon!!!

Ei kommentteja: