sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Matkalle mukaan

Nuo ovat yleisimmät hakusanat, joilla Googlen kautta blogiini eksytään (kaksi aikaisempaakin kirjoitusta on otsikoitu noin), joten täältäpä pesee taas, matkailijan muistilistaa:

- Aurinkolasit. Sekä rillien aurinkoläpät että itse aurinkolasit. Missähän nekin muuten ovat...
- Aurinkovoiteet. Hankittu jo Suomesta. Kokemuksen mukaan tököttiä menee jopa purkki päivässä, jos vain säät yhtään suosivat, ja rasvat maksavat kohteissa ihan maltaita kun kerran välttämättömiä hyödykkeitä ovat.
- Garderobi. Kolmet shortsit, yhdet pellavahousut, kolme lyhyttä ja yksi pitkä hame, vakosamettijakku (lähinnä meno- ja paluumatkaa varten), kolme trikoo-T-paitaa, kolme lyhythihaista paitapuseroa, yksi pikkuinen toppi, kahdet bikinit. Mahdollisesti biitsimekko tai tunika, tai sitten pärjäilen pelkällä pareo-huivilla (joka on muuten ihan ehdoton naismatkaajan perusvaruste: ensin sen voi kietaista bikinien päälle mekoksi, sitten kun asettuu ottamaan aurinkoa, sitä voi käyttää alustana tai vaihtoehtoisesti kääräistä pään suojaksi - minä en kyllä matkusta Tallinnaa etelämmäksi ilman ihanaa auringonkeltaista pareotani!). Yöpaita, riittävästi alusvaatteita. No nuo nyt ainakin. Koska tämänkertaisessa kohteessamme shoppailumahdollisuudet ovat aika lailla pyöreä nolla, voi huoletta rehata matkalaukun täydeltä vaatetta jo mukanaan, monenlaisten tilanteiden ja säiden varalta.
- Hattu. Olen hyvin herkkä saamaan auringonpistoksia.
- Kamera. Muista ladata akku ja tehdä muistikort(e)ille tilaa!!!
- Kengät. Rantasandaalit, kävelykengät (tennarit - hitto, olen tainnut heittää viimekesäiset rikkinäisinä menemään, mistä minä nyt tähän hätään tennareiksi muutun, heeeeeeeeelp!!!), iltarientokengät. Ja koska mitkään noista eivät oikein sovellu lentomatkustamiseen, täytynee vielä yhdet kengät ottaa ihan vain siirtymiä varten, voi blaah, kengät vievät matkalaukussa aika paljon tilaa.
- Kosmetiikkaa. Ihan perussetti meikkejä, yksi hajuvesi, hiusökmentit. Naamarasvat, kropparasva. Ai niin, pahus, meikinpoistoaine unohtui luokkakokousreissulla mummille, vieläköhän ehtisi tilata lentokoneeseen jo menomatkaksi uuden...
- Kynä. Pikkujuttu sinänsä, mutta helpottaa monta tilannetta; esim. lentokoneessa tarvitsee usein täytellä maihinnousukortteja tai tax free -tilauksia ja kohteessa tietenkin kirjoitella postikortteja tai vaikka täytellä sanaristikoita.
- Käsidesiä jossain muodossa, juuri ostinkin apteekista desinfioivia käsipyyhkeitä.
- Laastaria.
- Luettavaa. Naistenlehtiä, Valittuja Paloja ja kirjoja onkin tätä varten hamstrattu.
- Lääkkeet. Ripulilääke, oksennuksenestolääke (reseptikamaa), riittävästi särkylääkettä. Maitohappobakteereita, kuuri pitääkin aloittaa kohtapuoliin jo täällä koto-Suomessa. E-pillerit pitää myös muistaa!!!
- Matkaliput!!!
- Musiikkia. Soittimen sisältö sopivaksi ja akut täyteen!
- Passi!!!
- Piilolinssit.
- Valuuttaa. Onneksi selvitimme (okei, miäs selvitti) jo etukäteen, että kohteessa kelpaa luottokorteista vain Visa, ja meillä on, pahus sentään, Masterit. Joten käteistä on sitten otettava. Kohteen valuuttaa ei vaihdeta Suomessa, mutta vastaavasti kuulemma kohteessa käyvät eurotkin aika yleisesti sellaisinaan. Lisäksi täytyy soittaa matkatoimistoon (taidamme soittaa suoraan paikan päälle oppaille) ja kysyä, voiko retket kuitenkin maksaa Masterilla, jottei ihan niin suuria käteismääriä tarvitsisi mukana kuljettaa. Meillä on all inclusive -paketti, eli kaikki ruoat ja juomat kuuluvat matkan hintaan, ja kun kohde ei tosiaankaan mikään ostosparatiisi ole, pitäisi periaatteessa selvitä aika vähällä rahalla. Mutta toisaalta taas mikään ei ole kurjempaa kuin valuutan loppuminen kesken kaiken, joten kai sitä on jonkin verran mukaan otettava - eiköhän ne loput sitten täällä kotimaassa lompakosta katoa puolihuomaamatta...

Näinköhän sitä noilla eväillä pärjäisi. Täydennetään listaa sitä mukaa kun tulee asioita mieleen...

Ei kommentteja: