lauantai 6. elokuuta 2011

Syys saapuu

Olen viime vuosina tullut ehdollistuneeksi siihen, että syys ei tule ilman syysleimuja - ihan kuin kevät ei tule ilman krookuksia - ja viime syksynä olin aivan pistoksissa, kun tämän uuden talomme pihapiirissä ei sellaisia näkynyt. Vakuutin ja vannoin, että ensi töikseni uuden kesän tullen hankin ja istutan niitä runsain mitoin, mutta jotenkin se sitten kuitenkin unohtui. Olinkin jo valmistautunut toiseen peräkkäiseen synkkään leimuttomaan syksyyn, kunnes eräänä kauniina päivänä hieraisin silmiäni. Totanoinni, missähän minä viime syksynä olen ollut, joku pipo silmillä vissiin...

 Eihän näitä silleesti ole kuin ihan mieletön rypäs perennapenkin päädyssä...
Ja ihania ovat!

Myöskin etupihalle perustetussa ihka uudessa kukkapenkissämme on kuin onkin elämää!
 Pioniunikko
ja pensaskrassi puhkesivat kukkaan juuri parahiksi piristämään etupihaamme nyt, kun olemmekin koko ajan kotona niitä ihastelemassa. Ja suurin mahdollinen ylpeydenaiheeni odottaa vielä kliimaksiaan: auringonkukat ovat kasvattaneet jo minua pidemmälti vartta, toivottavasti putkauttavat ajastaan vielä yhtä mahtavan kukinnonkin!

Eihän tuo puutarhurointi näköjään mitään korkeampaa tiedettä olekaan, onnistuuhan sitä näköjään tumpelompikin aina joskus jossain! Ehkä jo ensi kesänä tunnistan rikkaruohojakin taas vähän paremmalla prosentilla, ettei tarvitse appivanhempia huvittaa seuraavankaltaisilla keskusteluilla: "Tuon vuorenkilven kyllä ajattelin ottaa tuosta pois kokonaan, en oikein tykkää siitä." - "Joo tota taitaa tossa vuorenkilpeäkin olla alla, mutta tuo mitä osoitat, on kylläkin leskenlehti..." Jahka naurunpidättelyltään kykeni, appiukko muuten vinkkasi, että niitä leskenlehtiä, samoin kuin esim. ohdakkeita, pystyy täsmähävittämään kukkapenkistä ottamalla Round-Upia tai vastaavaa myrkkyä pieneen kuppiin ja levittämällä sitä siitä siveltimellä ei-toivottujen kasvien lehdille, jolloin käsitellyt kasvit kuolevat mutta muut säästyvät myrkytykseltä. Täytyykin kokeilla pikapuoliin, nyt kun vielä muistan, mikä niistä kasveista oli mikäkin!

Ei kommentteja: