tiistai 22. marraskuuta 2016

Case 433876

...eli ei-niin-hyvä diili.

Hellamme on yli 10 vuotta vanha, enkä alun perinkään ole liiemmin pitänyt siitä. Koko sinä aikana, minkä olemme tässä talossa asuneet, en ole lakannut ihmettelemästä, miksi ihmeessä joku on vielä vuonna 2004 rakentamaansa taloon valinnut perinteisen levylieden eikä keraamista. Eikä se uunikaan kovin tasaisia paistotuloksia ole antanut. Vaan onhan tuon kanssa jotenkuten elämään pystynyt.

Nyt tämä vanhus on kuitenkin tullut lopullisesti tiensä päähän: yhtenä kauniina päivänä uunin säädinten lapsilukkonappula putosi kokonaan pois jättäen jälkeensä ammottavan reiän etupaneeliin ja retkauttaen sen samaan systeemiin kiinnitetyn uunin säätimenkin sitten apaattisena roikkumaan. Päätimme vihdoin hankkia uuden lieden.

Minähän olen yleensä hyvinkin kovaääninen suomalaisen työn puolestapuhuja. Jaksan aina paasata, miten meidän oikeasti kannattaa maksaa vähän korkeampi hinta siitä kotimaisesta vaihtoehdosta, koska jos emme maksa sitä hinnanerotusta itse tuotteesta/palvelusta, kärsimme vastaavan tappion joka tapauksessa veroissa, joita täytyy korottaa, jos työttömyys jatkuvasti nousee, ja nouseehan se, jos emme suosi suomalaista. Nih kerta. Ja ihan oikeasti olen tätä mieltä.

Mutta minunkin periaatteillani on hintansa.

Olimme kuulleet tuttavilta hyviä kokemuksia etelänaapuriin rekisteröidystä kodinkoneiden verkkokaupasta, joten kävimme vähän selailemassa sen sivuja. Emme ole suuriakaan asiantuntijoita, mutta tehtyämme pientä taustakartoitusta siitä, mikä merkki on hyvä ja mikä ei, valitsimme suunnilleen summanmutikassa yhden lieden siitä hintahaitarin keskivaiheilta. Hella, kotiinkuljetus, asennus ja vanhan romun poisvienti tulivat maksamaan yhteensä kuutisensataa euroa. Maksoimme tilauksen saman tien verkkopankissa. Huviksemme vilkaisimme, mitä vastaavat hellat Suomessa maksaisivat: tonnin kieppeillä - siis pelkkä vehjes, ja siihen ne kuljetukset yms. päälle. Tuumasimme, että taisi tulla vahingossa tehtyä aika hyvät kaupat.

Jonkin ajan kuluttua tuli tieto, että lietemme on laitettu Suomen Postin hellässä huomassa matkaan kohti uutta kotiaan. Pari päivää myöhemmin huomasin puhelimestani, että minua oli yritetty oppituntien aikana tavoitella jostain numerosta, jota en tuntenut. En soittanut takaisin, koska en voinut tietää, oliko kyseessä väkisinmyyjä. Seuraavana iltana minua oli yritetty tavoitella jumpan aikaan. En vieläkään soittanut takaisin. Seuraavana iltana sain tekstiviestin, että pitäisi sopia lieden toimituksesta, mutta asentaja ei ole saanut minua kiinni. Soitin viestissä olevaan numeroon, sain toisella yrittämällä asentajan luurin päähän. Toimitus sovittiin seuraavaksi päiväksi, koska kyseisenä päivänä ei asentajilla enää ollut aikaa poiketa meillä.

Sovittuna aikana asennusfirman auto kurvasikin pihaamme. Kaksi nuorta kossia nosti liesipaketin autosta ja alkoi purkaa pakkausta siinä pihalla. Odottelin,ovensuussa, että he lähtisivät kärräämään sitä sisään. Mutta toinen kundeista viittoilikin minua katsomaan: hellan takalevy oli lommolla.
- Mites, haluuttekste tän kuitenkin vai viedäänkö takasin?
- Vaikuttaako tuo vaurio sitten sen toimivuuteen?
- Ei me vaan tiedetä, me vaan asennetaan.
(!!!)
 
Soitin miähelle, ja yhteistuumin päätimme, että kun kapistusta kuitenkin olisi tarkoitus käyttää vähintäänkin vuosikymmenen verran, saisi se mieluiten olla ihan priimakunnossa, eli päätimme lähettää viallisen kappaleen takaisin. Kerroin tämän asentajille.
- Okei, me viedään tää Postille takasin sitten. Onhan se hyvä olla ihan ehjä, kun siitä kerran on maksettukin. Mistä te muuten ootte ostanu tän?
Kerroin ostopaikan ja myöntelin, että pitäähän sitä rahoilleen vastinetta saada. Hieman siinä mietin toimitusketjun monimutkaisuutta: myyjältä Postille, Postilta asennusfirmalle, eikä kukaan tunnu tietävän toisistaan mitään.Saatuaan koneen takaisin autoon asentajakundi lykkäsi eteeni vielä paperin ja kynän:
- Sun tarttis vielä tällanen allekirjottaa todisteeks siitä, että me ollaan tuotu tää. Ja kannattaa laittaa sähköpostia sinne, mistä ootte tän ostaneet, ni että osaavat sitte odottaa palautusta ja laittaa uutta tulemaan.

Allekirjoitin paperin ja laitoin sähköpostin.

Vasta seuraavana päivänä alkoi takaraivossa vähän raksuttaa. Mitähän minä oikeastaan olinkaan allekirjoittanut? Olinko minä idiootti mennyt kuittaamaan tuotteen vastaanotetuksi?!? En ollut saanut itselleni mitään tositetta siitä, että se oli lähetetty takaisin. Eikä sähköpostiviestiinikään ollut vastattu. Olikohan meiltä mahdollisesti nyt kusetettu kuutisensataa euroa ja yksi liesi?!?

Päätin soittaa asennusfirmaan ja pyytää jonkinlaisen pumaskan vahvistukseksi siitä, että uusi hella ei ollut meillä. Saamassani tekstiviestissä oli vain asentajan numero, ei itse firman. Firman nimi sentään oli, sen perusteella löysin mahdollisesti oikean nettisivun, mutta siellä ei ollut mitään yhteystietoja, ainoastaan yhteydenottolomake ja huomautus, että "teemme yhteistyötä vain yritysten kanssa". Yritin soittaa siihen asentajan numeroon. Ei vastausta. Verenpaine alkoi pikkuhiljaa nousta.

Yritin katsoa Postilta saamani lähetystunnuksen perusteella, näkyisikö hellan sijainti mahdollisesti vielä heidän automaattisessa nettipalvelussaan. Ei näkynyt. "Kaikki asiakaspalvelijamme ovat varattuja tai palvelu ei ole käytössä." Verenpaine jatkoi nousuaan.

Lopulta soitin siihen kodinkonefirmaan, suomalainen puhelinnumero heillä ainakin oli. Puheluuni vastattiin nopeasti, selitin tilanteen.
- Ai jaa joo taala nakyy et on lahetetu takasi meille. Naita tule aina joskus et tavara vaa tule takas eika me yhta tieda miks.
Uusi liesi laitettiin tilaukseen. Sitä ei vain ollut enää firman omassa varastossa, vaan se täytyi tilata valmistajalta, eli meidän täytyy nyt odottaa noin viikko, ennen kuin vastaava ruljanssi alkaa taas alusta.

Että ei mennyt ihan kuin Strömsössä, ei. Todettakoon kuitenkin, että tämän sietämättömän sotkuisen ketjun vahvin lenkki oli se ulkomainen toimija.

Mutta jääkaappi- ja pakastinromujemme tilalle taidamme katsella uusia laitteita ihan näiden paikallisten puulaakien Mustan Perjantain tarjouksista.

[Otsikko on asennusfirman tilausnumero, tosin strategisesti muunneltuna.]

Ei kommentteja: