lauantai 14. maaliskuuta 2015

Tänään minä olen

...vaihtanut lakanat. Puhtaat ja raikkaat lakanat tekevät nukkumaanmenosta pienen juhlahetken. Se on ihana asia.

...valmistanut Panang-currykanaa ensimmäistä kertaa niin, että tein currytahnankin ihan kokonaan itse (tukeuduin tähän reseptiin), ja lopputulos oli erittäin herrrrrkullinen. Toin Thaimaasta tuliaiseksi ison paketin kaikenlaisia paikallisia mausteita, joita yritän nyt käytellä mahdollisimman monipuolisesti, etteivät ne ehtisi pilaantua. Varsinkin kaffirlimetin lehdistä olen innoissani, niitä ei ole täkäläisissä kaupoissa silmiini osunutkaan.

...lukenut kokonaisen naistenlehden. Lähes yhdeltä istumalta löhöämältä. Käsittämätöntä ylellisyyttä!

...pessyt uunin. Tämä vaatii kyllä muutaman huutomerkin: !!! En kerro, milloin se edellisen kerran oli pesty. Mutta sen voin kertoa, että Kiilto Uuni ja Grilli Puhtaaksi osoittautui erinomaiseksi pesuaineeksi: näppärä käyttöliittymä (harja integroitu siihen pesuainepulloon) ja hyvä pesutulos. Ainoaksi miinukseksi sanoisin, että eipä sekään purtilo itsekseen sitä uunia kuurannut, vaikka monta viikkoa kuukautta vuo... köh, ehh, siis aika kauan siinä pöydännurkalla odotti tositoimiin pääsyä.

...käynyt juoksulenkillä. Ja todennut, että ilmeisesti meikämamma tosiaan on sellainen yksivaihteinen mummofillari. Olen nimittäin nyt ottanut vakaaksi tavoitteekseni opetella juoksemaan hiljaa ja rauhallisesti, sellaista peruskestävyysvauhtia (koska, en nyt sano että lupaan tai aion tai suunnittelen, mutta sanon kuitenkin jo pieneen ääneen sen sanan: puolimaraton) - mutta jotenkin kummassa en alle 9 km/h pääse, vaikka kuinka yrittäisin himmailla. Tämän päivän "lyhyellä hitaalla" lenkillä vauhtia kertyi 9,5 km/h (6:20 min/km) , mutta siitä olen sentään ylpeä, että loppumatkasta ohitseni pyyhkäisi sellainen tosi urheilullisen oloinen parikymppinen kundi, ja minä vain jatkoin hymyssä suin omaan tahtiini köpöttelyä enkä edes yrittänyt ottaa sitä tyyppiä kiinni. Ennenkuulumatonta epäkilpailuhenkisyyttä! Ja ihana lenkki oli taas kaiken kaikkiaan.

...pessyt koiran. Joka huomenna tähän aikaan on varmasti juuri yhtä rapainen kuin eilenkin tähän aikaan, mutta onpahan nyt kuitenkin hänenkin suurta kauneuttaan taas vaalittu.

...taivastellut lapseni käsittämättömiä energiavaroja. Hänellä oli aamulla kahden tunnin jääkiekkotreenit, joiden jälkeen hän halusi käydä vielä "pienellä palauttavalla pyörälenkillä" - puoli tuntia ja 10 kilometriä meni että hujahti. Lounaan jälkeen hän meni tunnin jalkapallotreeneihin, kävi isänsä kanssa katsomassa tossulätkää, kävi kotona kääntymässä sen verran, että nappasi säbämailan kainaloonsa ja paineli pariksi tunniksi koululle kaverinsa kanssa pelailemaan. No on se nyt sentään aika raukea... joo eihän siihen paljon tarvita, että meidän pikkujantterista virta loppuu.

Tänään minä
olen
onnellinen.

Ei kommentteja: